Μελιτζάνες & φέτα σε βάζο

Τα καλοκαιρινά λαχανικά είναι στα καλύτερά τους και μια και οι ρυθμοί μου είναι πολύ πιο αργοί και ράθυμοι είναι ευκαιρία να φτιάξω μερικά βάζα που θα συνοδεύουν το ουζάκι ή την κρύα μπυρίτσα τις ζεστές βραδιές στη βεράντα.

Εδώ που τα λέμε, αυτή την εποχή το ουζάκι και η μπυρίτσα πρωταγωνιστούν κι όλο και κάποιοι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς μαζευόμαστε έτσι ξαφνικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο... πολύ απλά, γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για χαλαρές μαζώξεις και ατελείωτη κουβεντούλα!

Δεν είναι, λοιπόν, υπέροχο να υπάρχουν στο ψυγείο μερικά έτοιμα μεζεδάκια που απογειώνουν τη γεύση και το κέφι της παρέας;

Θα τιμήσω και τις μελιτζάνες που τόσο αγαπώ!

'Εκανα μια συνταγή που είχα βρει χρόνια πριν σε ένα περιοδικό που, δυστυχώς, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο ήταν!
 
Ήταν ένα χαρτάκι "κολλημένο" με μαγνητάκι - μελιτζάνα στο πλαϊνό μέρος του ψυγείου μας στο εξοχικό μας.
 
Εκεί, "καρφωμένο" και ακίνητο διαβάστηκε πολλά καλοκαίρια με την υπόσχεση να γίνει πραγματικότητα αλλά πάντα κάτι γινόταν και το χαρτάκι έμενε εκεί και η συνταγή έμενε συνταγή!
 
Να όμως που έφτασε η ώρα και η συνταγή διαβάστηκε και τα βάζα γέμισαν με νοστιμότατες φέτες μελιτζάνας και κυβάκια φέτας.
 
Ελαιόλαδο ανάμικτο με ηλιέλαιο (προαιρετικά, για να μην έχει γεύση και να μην παγώσει το ελαιόλαδο στο ψυγείο), δεντρολίβανο, θυμάρι, σκόρδο, πιπέρι μπήκαν σαν συνοδευτικά για να τελειοποιήσουν τη νοστιμιά του μεζέ καθώς θα περιμένει τους μερακλήδες που θα τον γευθούν!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών