Κεφτεδάκια με μπάμιες, ένα ιδιαίτερο κοκκινιστό πιάτο

Καλή σας μέρα!
 
Πριν μερικές μέρες στο οικογενειακό τραπέζι υπήρχε ένα φαγητό που έχει βάλει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στη μνήμη της μητέρας μου.
 
Πριν πολλά, πολλά χρόνια το φαγητό αυτό έμελλε να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας γνωριμίας που κατέληξε σε πολύ στενή σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες... της μητέρας μου και της μετέπειτα νονάς μου! "
 
Οι μπάμιες είχαν τη δική τους ιστορία!" λέγαμε εμείς αργότερα γελώντας, όταν μάθαμε το τί συνέβη εκείνη τη μέρα που ο αδελφός της μητέρας μου εμφανίστηκε στο σπίτι της με μια κοπελιά χωρίς να προηγηθεί κάποια... ενημέρωση.
 
Ήταν καλοκαίρι του 1960, όταν γύρω στις 1.30 το μεσημέρι χτύπησε το κουδούνι!
 
Έχοντας επιστρέψει στις 12.30 από το νηπιαγωγείο που εργαζόταν, με την ποδιά ακόμα μια και μόλις είχε τελειώσει το μαγείρεμα η νεαρή γυναίκα έτρεξε στην εξώπορτα.
 
Άνοιξε  και νάσου μπροστά της ο μικρότερος αδερφός της με μια ψηλή, μελαχρινή κοπέλα να στέκεται δυό βήματα πιο πίσω.
 
"Ελάτε!" είπε και παραμέρισε για να περάσουν!
 
Ο αδερφός της έκανε τις συστάσεις κι αμέσως εκείνη μπήκε στο νόημα... η μέλλουσα γυναίκα του, η νύφη της!!
 
Τώρα;;; Δεν είχε κάνει καμιά προετοιμασία, ούτε καν ένα ιδιαίτερο φαγητό αλλά έπρεπε να τους προτείνει να καθήσουν μαζί τους στο τραπέζι μια κι εκείνη την ώρα γύρισε από τη δουλειά και ο σύζυγός της. "Τρώτε μπάμιες; Τις έχω κάνει κοκκινιστές με μπιφτεκάκια!" "Μα ναι!!!!"... πετάχτηκε ο αδερφός της και συνέχισε "εξάλλου... είναι το αγαπημένο φαγητό της Ντίνας!!".
 
Η Ντίνα έκανε μια μικρή κίνηση με το κεφάλι της, δείχνοντας "σιωπηρή" συμφωνία! Το τραπέζι στρώθηκε, όλοι κάθισαν στο τραπέζι για το μεσημεριανό της "γνωριμίας" και αφού έφαγαν, η Ντίνα ζήτησε τη συνταγή από τη νοικοκυρά!
 
Από τότε το φαγητό αυτό φιλοξενούνταν συχνά στο τραπέζι του νέου ζευγαριού και χρειάστηκε να περάσουν κάποιοι μήνες πριν η Ντίνα ομολογήσει στην κουνιάδα της ότι σιχαινόταν τις μπάμιες και είχε "φρικάρει" όταν αναγκάστηκε να το δοκιμάσει αλλά και ότι μετά απ' αυτή τη δοκιμή τις λάτρεψε!!!!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ