Σοκολατόπιτα με φουντούκια

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το γλύκισμα το ανακάλυψα στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και το θεωρώ κορυφαίο.  Είναι ένα από τα  πρώτα γλυκίσματα που αναζήτητσα στο διαδίκτυο πριν κάτι χρόνια και  από τα πρώτα που έσπευσα να δοκιμάσω και φυσικά το καθιέρωσα και το έκανα "δικό μου". Η Αργυρώ του έχει δώσει τον τίτιλο: "συγκλονιστική σοκολατόπιτα με  φουντούκια" και δεν έχει άδικο, είναι όντως συγκλονιστική! Κάθε φορά που τη φτιάχνω γίνεται ανάρπαστη. Είναι γλασερή, πεντανόστιμη, λιώνει στο στόμα και αφήνει μια φίνα αίσθηση σοκολάτας και πραλίνας μαζί ...Διατηρείται ολόφρεσκη και ανάλαφρη ακόμα και την επόμενη μέρα αν και σπανίως μένει κομμάτι .... εξαφανίζονται ακόμα και τα τελευταία ψίχουλα...Σας την παρουσιάζω με χαρά:

Υλικά:

35γρ. κακάο

85ml καυτό νερό

150γρ. λιωμένη κουβερτούρα

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

300γρ. ζάχαρη καστανή

100γρ. τριμμένο φουντούκι 

4 αυγά χωρισμένα

1 βανίλια

1 κ.γλ. μπέικιν

sokolatopita foyntoyki1sokolatopita foyntoyki2sokolatopita foyntoyki3sokolatopita foyntoyki4sokolatopita foyntoyki5sokolatopita foyntoyki6sokolatopita foyntoyki7sokolatopita foyntoyki8sokolatopita foyntoyki9sokolatopita foyntoyki10sokolatopita foyntoyki11sokolatopita foyntoyki12sokolatopoita foyntoyki15sokolatopita foyntoyki13sokolatopita foyntoyki14sokolatopita foyntoyki17sokolatopita foyntoyki18sokolatopita pagoto 2

Εκτέλεση:

Bουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή ( 20εκ ) ή τεράγωνο ταψάκι (20x20). Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί βελούδινη κρέμα (προσοχή, δε θέλουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού) κι αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για να "πέσει" η θερμοκρασία του. Τότε χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μεχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το κακάο και το καυτό νερό και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας διαδοχικά το μίγμα βούτυρο-κουβερτούρα που έχουμε αφήσει στην άκρη  και στη συνέχεια  τη ζάχαρη, τη σκόνη του φουντουκιού με το μπέικιν και τους κρόκους  με τη βανίλια μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε τότε κουταλιές από τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μίγμα και την ενσωματώνουμε σιγα-σιγά κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε το μίγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο, για 50 λεπτά. Αφού το βγάλουμε απ' το φούρνο, περιμένουμε να σταθεί το γλυκό μας για μισή ώρα και σερβίρουμε!

Είναι καταπληκτικό σκέτο, ή πασπλισμένο με λίγο κακάο ή τριμμένο φουντούκι αλλά και με σαντιγύ. Αξεπέραστο κατά τη γνώμη μου είναι σερβιρισμένο με παγωτό πραλίνα και σιρόπι σοκολάτας και λίγο τριμμένο φουντούκι!

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ