Εύκολη τάρτα μήλου (χωρίς αυγά και βούτυρο)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Η βάση αυτής της τάρτας είναι προκλητικά νόστιμη και προκλητικά εύκολη στην παρασκευή της. Με μια σπάτουλα  ανακατεύεις τα λιγοστά και απλά υλικά της  και προκύπτει ένα υπέροχο, εύπλαστο ζυμάρι το οποίο υπόσχεται πολλά…Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία και σε άλλου είδους γλυκίσματα, σε γεμιστά μπισκότα, σε ατομικά ταρτάκια κ.ο.κ. Εδώ απλώθηκε στην ταρτιέρα, σκεπάστηκε με υπέροχο πουρέ μήλου και στολίστηκε με ζουμερές φέτες μήλου. Αρωματίστηκε με μπόλικη κανέλα και το θαύμα έγινε.

Υλικά για τη ζύμη:

250 γρ. Αλεύρι μαλακό

90 γρ. Ζάχαρη

60 ml ηλιέλαιο

100 ml νερό

1 κ.γλ. μπέικιν

1 βανίλια

Για τη γέμιση:

4 κ.σ. πουρέ μήλου (ή μαρμελάδα)

3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος

4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

1 χούφτα σταφίδες

(Προαιρετικά χονδροτριμμένο καρύδια)

tarta mhloy me poyre2tarta mhloy me poyre3tarta mhloy me poyre4tarta mhloy me poyre5tarta mhloy me poyre6tarta mhloy me poyre7tarta mhloy me poyre8tarta mhloy me poyre9tarta mhloy me poyre10tarta mhloy me poyre11tarta mhloy me poyre12tarta mhloy me poyre13tarta mhloy me poyre14tarta mhloy me poyre15tarta mhloy me poyre16tarta mhloy me poyre17tarta mhloy me poyre18tarta mhloy me poyre19tarta mhloy me poyre20tarta mhloy me poyre21tarta mhloy me poyre22tarta mhloy me poyre23

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ζάχαρη , τη βανίλια, το λάδι και το νερό και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να σχηματιστεί ένα εύπλαστο , μαλακό ζυμάρι.

Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να διατηρήσουν όμορφο χρώμα.

Λαδώνουνε ελαφρά μια ταρτιέρα 25 εκ. και αδειάζουμε εκεί το ζυμάρι. Με ελαφρά λαδωμένα χέρια απλώνουμε το ζυμάρι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και να ανέβει λίγο στα τοιχώματα. Αδειάζουμε πάνω τον πουρέ μήλου και με το κουτάλι τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζουμε τότε με τη σειρά τις φέτες μήλου πάνω από τον πουρέ, σκορπίζουμε εδώ κι εκεί τις σταφίδες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την  κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Είναι εξαιρετική…

Καλή επιτυχία.

Σήμ. : Συνταγή για τον πουρέ μήλου θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ