Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)

Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα.

Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche.

Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.

Στη γαλλική Φλάνδρα του έχουν δώσει το όνομα "coquille" αλλά λέγεται και "Ψωμί του Ιησού" .

Στη Βαλανσιέν ονομάζεται "quéniole" ενώ στη Βελγική περιοχή του Ναμύρ και της Λιέγη το όνομά του είναι "cougnou" αλλά και "bonhomme" και παραδοσιακά το απολαμβάνουν από τις 25 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο πρωινό.

Άλλοτε το μοίραζαν στα σχολεία μαζί με ένα πορτοκάλι.

Στις μέρες μας όμως το απολαμβάνουν όλο τον Δεκέμβριο και σε κάποιες περιοχές της Γαλλίας όλο τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών