Χονδρομενούδελο: Η απόλυτη καλοκαιρινή σούπα της Ηλείας

Υπάρχουν κάποια φαγητά που "φωνάζουν" Ηλεία... Είναι χαρακτηριστικά των διατροφικών συνηθειών μας και δεν γίνεται να μην απολαύσουμε έστω μια φορά την εβδομάδα...

Το χονδρομενούδελο, μπίγουλι ή χοντρομπίγουλι, όμως μας αρέσει "βλάχικα" να το λέμε είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο που έχουν αρχίσει και οι επισκέπτες του τόπου μας να δοκιμάζουν και να ξετρελένονται και συνοδεύεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με τοπική φέτα σε μεγάλες ποσοτητες και καλό ζυμωτό ψωμί..

Η Μπέτυ Αγγελοπούλου - Γκιντζίρη από το food blog "Taste of Life by Betty" μας πηγαίνει στην κουζίνα να ετοιμάσουμε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό της Ηλείας...

"Δεν το ήξερα αυτό το φαγάκι αλλά το έμαθα καθότι κάτοικος Πύργου Ηλείας από 5 χρονών . Η μητέρα μου , από τη Λακωνία γαρ…ούτε σαν ονομασία δεν το ήξερε … Όταν αρραβωνιάστηκα όμως , η πεθερά μου μ' έμαθε αυτό το σούπερ καλοκαιρινό , ελαφρύ , υπέροχο πιάτο το οποίο γίνεται με φρέσκες ντομάτες που αφθονούν το καλοκαίρι και με φιδέ χονδρό (έτσι αναγράφεται στη συσκευασία). Κάθε ντόπια νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της , τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σερβίρει αυτό το φαγητό στην οικογένεια…με μπόλικη φέτα και πιπεράκι…" αναφέρει στο κείμενο που στη σελίδα της συνοδεύει τη συνταγή...

Δείτε το :

xondromenoydelo1

Πάρτε τα υλικά και εύκολα ξεκινήστε το μαγείρεμα...

Υλικά :

5-6 φρέσκες , ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
5 φωλιές χονδρό φιδέ
1 κρεμμύδι ξερό
10-12 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Φέτα χοντροτριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

xondromenoydelo2xondromenoydelo3xondromenoydelo4xondromenoydelo5xondromenoydelo6xondromenoydelo7

Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι με τον τρίφτη του κρεμμυδιού και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι , σε δυνατή φωτιά για να “τσιγαριστεί”. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις τριμμένες ντομάτες , 4 μεγάλα ποτήρια νερό , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να πάρουν βράση . Όταν αρχίσει ο βρασμός , σπάμε το φιδέ με τα χέρια μας και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα . Ανακατεύουμε συνεχώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια , μαγειρεύοντας το φαγητό για 15-20 λεπτά ώστε να πετύχουμε μια πηχτή , μελωμένη ντοματόσουπα . Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε στο πιάτο μας , αν θέλουμε , τριμμένη φέτα η οποία λιώνει και κάνει τη σούπα αυτή ακόμα πιο απολαυστική και μπόλικο πιπεράκι…
Αν δε μας αρέσει τόσο πηχτή , αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό.
Καλή όρεξη.

Η Μπέτυ είναι η αγαπημένη μας είτε μαγειρεύει αλμυρές είτε ετοιμάζει γλυκές γεύσεις...

Δείτε όλες τις συνταγές της στη σελίδα Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ