Mac 'n' cheese με σπανάκι και μπεσαμέλ κολοκύθας

Καλησπέρα και καλή χρονιά 2023!
 
Μακάρι η χρονιά αυτή να φέρει υγεία, αγάπη, ευημερία, ειρήνη.
 
Η πρώτη συνταγή της χρονιάς δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια απλή συνταγή, φυσικά χωρίς κρέας αλλά με ζυμαρικά και την γλύκα της  κολοκύθας.
 
Γιατί, μπορεί η κολοκύθα να σηματοδοτεί το φθινόπωρο ωστόσο πολύ συχνά την βρίσκουμε ακόμα και τώρα σε κάποια μανάβικα ή ακόμα και στις αποθήκες, στους κήπους ή τις βεράντες σπιτιών. 
 
Προσωπικά, όταν είναι η εποχή τους αγοράζω αρκετές έτσι ώστε να έχω και αργότερα, μια και δεν παθαίνουν τίποτε ειδικά όταν διατηρούνται σε δροσερό περιβάλλον.
 
Η πεντανόστιμη πορτοκαλί σάρκα της (λόγω της περιετικότητάς της σε β- καροτένιο), η γλύκα της αλλά και η διατροφική της αξία (μια και περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνες Α, C, E, B6, κάλλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και φώσφορο) την κάνουν πολύτιμη.
 
Ένα άλλο πλεονέκτημα της κολοκύθας είναι ότι περιέχει πολλές φυτικές ίνες αλλά λίγες θερμίδες.
 
Γιατί, λοιπόν, να μην μάθουν και τα παιδιά να καταναλώνουν κολοκύθα; 
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ