Μπισκότα κανέλας (με το θερμομίξ)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Φέτος το χειμώνα περισσότερο από άλλες χρονιές απολαμβάνω το τσάι…το προτιμώ πιο πολύ από καφέ ή άλλα ροφήματα. Είναι ευεργετικό, απολαυστικό, τονωτικό ή χαλαρωτικό κι έχει άπειρες γευστικές  προτάσεις! Εδώ λοιπόν έχω το τέλειο συνοδευτικό για ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι και δεν είναι τίποτε άλλο από υπέροχα, τραγανά μπισκότα κανέλας που απογειώνουν το ρόφημα και δίνουν άρωμα και χρώμα στις στιγμές της καθημερινότητας μας…

Υλικά:

240 γρ. άχνη ζάχαρη (ή κρυσταλλική που τη θρυμματίζουμε στο θερμομίξ στην ταχ. 10)

220 γρ. Βούτυρο

2 αυγά

1 βανίλια

380 γρ. αλεύρι

1/2  κ.γλ. σόδα + λίγο αλάτι

1 κ.γλ. μπέικιν

Για την επιφάνεια:

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα

mpiskota kanelas2mpiskota kanelas3mpiskota kanelas4mpiskota kanelas5mpiskota kanelas6mpiskota kanelas7mpiskota kanelas8mpiskota kanelas9mpiskota kanelas10mpiskota kanelas11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο στον κάδο και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ταχ. 3

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ταχ. 3

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και ρυθμίζουμε για 40 δευτερόλεπτα/ταχ.4

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα .

Παίρνουμε τότε μικρή ποσότητα από τη ζύμη, σχηματίζουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κανελοζάχαρη φροντίζοντας να καλυφθούν ολόγυρα. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο για 10 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Σημ.: μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα με τον κλασικό τρόπο αναμιγνύοντας τα υλικά με το μιξερ χειρός  χρησιμοποιώντας την ιδια ποσότητα υλικών κι ακολουθώντας την διαδικασία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ