Γαριδομακαρονάδα χειμωνιάτικη

 Είναι αλήθεια πως τη γαριδομακαρονάδα την έχουμε συνδυάσει με το καλοκαιρινό αεράκι , με την αύρα της θάλασσας και με το ουζάκι…Όμως η σημερινή μου πρόταση καταρρίπτει αυτό το μύθο και επιβάλλει την απόλαυση της λατρεμένης αυτής γεύσης χειμώνα-καλοκαίρι….Με δυο-τρεις  παρεμβάσεις και με την προσθήκη απλών , αγαπημένων υλικών το πιάτο αυτό μετατρέπεται σε μια πικάντικη , χειμωνιάτικη πανδαισία. Θα χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο , πιπεριά Φλωρίνης , πράσα και λιαστές ντομάτες…Ακόμα θα σβήσουμε τα σωταρισμένα λαχανικά με τσίπουρο κι αν το θελήσουμε , προσθέτουμε και λίγες σταγόνες ταμπάσκο κι έχουμε την πιο τέλεια παραλλαγή του απόλυτου πιάτου θαλασσινών…

Υλικά:

500 γρ. γαρίδες

500 γρ. ταλιατέλες

500 γρ. ντοματάκι κονκασέ

8 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για τις γαρίδες

1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες

8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 πράσο ψιλοκομμένο

 

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Σκόνη σκόρδου (κατά βούληση)

70 ml τσίπουρο

Αλάτι , μπούκοβο , πάπρικα γλυκιά και ροζ πιπέρι

2-3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)

garidomakaronada xeimoniatikh2garidomakaronada xeimoniatikh3garidomakaronada xeimoniatikh4garidomakaronada xeimoniatikh5garidomakaronada xeimoniatikh6garidomakaronada xeimoniatikh7garidomakaronada xeimoniatikh8garidomakaronada xeimoniatikh9garidomakaronada xeimoniatikh10garidomakaronada xeimoniatikh11

Εκτέλεση:

Σε ένα απλωτό σκεύος ή μεγάλο , βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το πράσο , τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και τα ροδίζουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ , τις λιαστές ντομάτες , το μούκοβο , την πάπρικα το ροζ πιπέρι , τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσει η σάλτσα. Παράλληλα , στο διπλανό μάτι της κουζίνας βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε τις ταλιατέλες όση ώρα υποδεικνύει η συσκευασία. Την ίδια ώρα , στο διπλανό μάτι βάζουμε ένα αντικολλητικό μικρό τηγανάκι και αφού προσθέσουμε 2-3 κ.σ. λάδι ροδίζουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά κι απ’ τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε δίπλα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπολοιπες μέχρι να τις ροδίσουμε όλες (δεν τις ρίχνουμε όλες μαζί , αλλά τις ροδίζουμε λίγες-λίγες για να μην πέσει απότομα η θερμοκρσσία του σκεύους , γιατί έτσι δε θα “αρπάξουν" οι γαρίδες , θα αφήσουν υγρά και θα γίνουν σαν βραστές)…`Όταν ολοκληρώσουμε το ρόδισμα και αφού θα έχει ετοιμαστεί και η σάλτσα , ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά (σάλτσα και γαρίδες) . Στο μεταξύ καθώς έχουν βράσει οι ταλιατέλες , φυλάμε μια κούπα από αυτό το ζωμό (με το άμυλο) και σουρώνουμε τις ταλιατέλες. Τις γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα , προσθέτουμε και τη σάλτσα με τις γαρίδες , ρίχνουμε και τον αμυλο-ζωμό , ανακατεύουμε , περιμένουμε να πάρει μία μόνο βράση το φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά! Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ