Γλυκά τυρολάκια στο πι και φί!

Καλημέρα ! 

Χρόνια τώρα στο βιβλίο συνταγών της αγαπημένης γιαγιάς που καταγόταν από την Ήπειρο υπήρχε παραμελημένη τούτη η συνταγή.
 
Λίγο το ένα, λίγο το άλλο η συνταγή πέρασε στα αζήτητα! Τί κρίμα!!
 
Δεν της άξιζε τέτοια τύχη!! Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα, όπως λέει και μια παροιμία κι έτσι έφτασε η ώρα να την εκτιμήσουμε!
 
Όταν η αδερφή μου παντρεύτηκε δοκίμασα μια παρόμοια γέμιση πίτας από την πεθερά της που, είναι, επίσης, Ηπειρώτισσα!
 
Μια γέμιση που ισορροπούσε θαυμάσια ανάμεσα στην γλύκα της κρέμας και την αλμύρα του τυριού. Μια γέμιση που θύμιζε ...λυχναράκι με την διαφορά ότι δεν είχες πάντα την ίδια γεύση αλλά σκαμπανεβάσματα, εναλλαγές γλυκιάς κρέμας και αλμυρού τυριού!
 
Έτσι και τώρα, σε τούτην εδώ την πίτα!
 
Το αραιωμένο γάλα με το γιαούρτι ποτίζει τα φύλλα ενώ το ανθότυρο κάθεται εδώ κι εκεί σχηματίζοντας μικρές διαφορετικές, ημίγλυκες μπουκιές!  
 
Μην σας ξενίζει το γιαούρτι με λεμόνι που σας προτείνω... δοκιμάστε το... αξίζει γιατί δίνει στα φυλλένια γυαλάκια ένα υπέροχο, αν και πολύ διακριτικό, άρωμα και επίγευση λεμονιού!
 
Αν, πάλι, σας αρέσει το παραδοσιακό άρωμα βανίλιας...δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την βασική συνταγή.
 
Αν πάλι δεν θέλετε να φτιάξετε τα γυαλάκια μπορείτε απλά να σουρώσετε τα φύλλα και να τα τοποθετήσετε, έτσι τσαλακωμένα, το ένα μετά το άλλο!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ