Scones... μικρά ψωμάκια πρωινού με κανέλα και σταφίδες

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

Τί κάνετε; Ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, γιατί ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, πώς να το κάνουμε, δημιουγεί μια καλή βάση για το Δευτεριάτικο ξύπνημα!

Όχι... σήμερα Δευτέρα και μάλιστα πρωί πρωί δεν θα ταξιδέψουμε παρέα σε καμιά χώρα παραμυθιού αλλά θα παραμείνουμε εδώ στην καθημερινή μας πραγματικότητα!

Μια πραγματικότητα που απαιτεί ξύπνημα του νου, των αισθήσεων και της διάθεσης που, τη Δευτέρα το πρωί συνήθως βρίσκεται λίγο... χαμηλά!

Μια πραγματικότητα που απαιτεί ένα καλό πρωινό, ένα νόστιμο κολατσιό στο σχολικό ταπεράκι αλλά κι ένα αρωματικό δεκατιανό-παρέα για τον καφέ ή το τσάι ώστε να αντέξουμε μέχρι το μεσημέρι.

Πρώτη μέρα της εβδομάδας, ο καιρός θυμίζει σχεδόν χειμώνα κι εγώ με το κανελένιο ψωμάκι πρωινού, που σας προτείνω, μισοδαγκωμένο δίπλα στο φλυτζάνι με τον καφέ.

Μια λεπτή στρώση βουτύρου (οκ... θα πω την αλήθεια... becel) κι ένα μικρό κουταλάκι από το άλειμμα μήλου (που είδατε ΕΔΩ) το κάνει ακαταμάχητο πρωινό αν και, ίσως, όχι αρκετό... πάντα χρειάζεται ένα δεύτερο για να χορτάσεις το άρωμα, τη νοστιμάδα, τη γλύκα από τις σταφίδες αλλά και την υπόξινη γεύση των κράνμπερις (ή επί το ελληνικότερο... των αποξηραμένων κράνων γιατί τα κράνα είναι τα κράνμπερις).

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo