Κοτόπουλο κρασάτο φλαμπέ

Κυριακάτικο φαγητό, νόστιμο με ωραία αρώματα... παρόμοιο με την περίφημη παστιτσάδα αλλά και το πολύ γνωστό coq au vin, μόνον που εγώ το έκανα με κοτούλα μιας και κόκορα και ιδιαίτερα "αλανιάρη" δεν βρήκα! 
 
Κι επειδή το κοτοπουλάκι που είχα ήταν μια χαρά τρυφερό, δεν το έβαλα ...ούτε σε μαρινάδα... το μαγείρεψα κανονική.
 
Δείτε, λοιπόν, τί περίεργα ταξίδια κάνει ο νους του ανθρώπου...
 
Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από την Κερκυραϊκή παστιτσάδα, με τα χοντρά μακαρόνια, ξέρετε αυτά με την τρύπα που βάζουμε στο παραδοσιακό παστίτσιο (γιατί τα πιο σύγχρονα γίνονται με ό,τι μακαρόνια θέλουμε).
 
Ύστερα, χωρίς να ξέρω πώς και γιατί... ταξίδεψα ως τη Γαλλία (γνωστόν κόλλημά μου) και γεύτηκα με το νου μου τον κρασάτο κόκκορα που φτιάχνουν κι από κει, επιστρέφοντας κατέληξα στα ορτυκάκια σαλμί που έφτιαχνα κάποτε και που έβραζαν μόνον σε κρασί κόκκινο, κατακόκκινο αλλά και το κοτόπουλο φλαμπέ που δεν έχω φτιάξει εδώ και 3-4 χρόνια!!!
 
Δεν ξέρω γιατί το μυαλό μου έκανε έναν τέτοιο ταξίδι αλλά πάντως οι συνειρμοί είναι εκπληκτικοί μερικές φορές!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo