Ο παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς της γιαγιάς Βασιλικής

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
 
Παγωμένη εβδομάδα, αλλά, φυσιολογικό είναι μια και το φθινόπωρο τελειώνει ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.
 
Οι μέρες αυτές εκτός από τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση που απλώνουν σχεδόν παντού είναι και μέρες νηστείας.
 
Και πάντα στη νηστεία ένα από τα κλασσικά ελληνικά παραδοσιακά, γρήγορα γλυκά είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.
 
Φυσικά, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας, συνήθως, χρησιμοποιούσαν φλιτζάνια για μέτρηση.
 
Εκείνο που είναι σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ΤΟ ΙΔΙΟ φλιτζάνι για όλα τα υλικά και μάλιστα της γιαγιάς ήταν από τα μεγάλα.
 
Ωστόσο, και δοσομετρικό φλιτζάνι να χρησιμοποιήσουμε είναι εντάξει απλά, θα είναι μικρότερη ποσότητα.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo