Μπισκότα βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

υτά τα μπισκότα τα φτιάχνω ξανά και ξανά κι είναι τόσο τέλεια που τα απολαμβάνω κάθε φορά σα να είναι η πρώτη φορά . Και κάποια στιγμή , αυτές τις μέρες, συνειδητοποιώ πως δεν έχω ανεβάσει τη συνταγή στο site πράγμα που με έκανε με τη σειρά του να συνειδητοποιήσω πως έχω μάθει τόσα χρόνια να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα φτιάχνω και δοκιμάζω στην κουζίνα μου και μόνο τότε θεωρώ πως έχουν υπόσταση. Συνταγή που δε μοιράστηκα , είναι σα να μην υπάρχει…χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, τα ξαναέφτιαξα (σε χρόνο ρεκόρ) , τα φωτογράφισα και τα μοιράζομαι έτσι ώστε να πάρει κι αυτή η συνταγή τη θέση της, ανάμεσα σε όλες τις άλλες.

Υλικά:

150 γρ. μαύρη σοκολάτα

130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. ζάχαρη

2 μικρά αυγά (ή ένα αυγό κι έναν κρόκο)

1 βανίλια

180 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κ.γλ. μπέικιν

mpiskota vanilia sokolata thermomix2mpiskota vanilia sokolata thermomix3mpiskota vanilia sokolata thermomix4mpiskota vanilia sokolata thermomix5mpiskota vanilia sokolata thermomix6mpiskota vanilia sokolata thermomix7mpiskota vanilia sokolata thermomix8mpiskota vanilia sokolata thermomix9mpiskota vanilia sokolata thermomix10mpiskota vanilia sokolata thermomix11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια  στον κάδο και ρυθμίζουμε για 3-4 δευτερόλεπτα / ταχ. 6. Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και συνεχίζουμε. Ρίχνουμε στο κάδο το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια , τη ζάχαρη , τα αυγά και τη βανίλια και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ ταχ. 3 .Προσθέτουμε τότε το αλεύρι με το μπέικιν και ρυθμίζουμε για 40 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4

Προσθέτουμε τότε τα κομμάτια σοκολάτας και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ ταχ. 2 ώστε να αναμιχθεί η σοκολάτα με το μίγμα. Παίρνουμε τότε κουταλιές από το μίγμα αυτό και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα κρατώντας απόσταση ανάμεσα τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο, στους 180ο για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα. Περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σημ. : Η συνταγή αυτή είναι προσαρμοσμένη στις λειτουργίες του Thermomix . Ωστόσο αν θέλουμε, μπορούμε να την φτιάξουμε με κλασικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια υλικά, χτυπώντας με το μίξερ βούτυρο, ζάχαρη και αυγά και συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα υλικά. Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo