Καλαμάρια γεμιστά στη λαδόκολλα (με τυριά , πιπεριά και ντομάτα)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το πασίγνωστο , πολύ αγαπητό και πεντανόστιμο θαλασσινό το λατρεύει πολύς κόσμος κι όχι άδικα. Ποιός θα πει όχι σε ένα πιάτο καλαμαράκια καλοτηγανισμένα , αφράτα με τραγανή κρούστα και μπόλικο λεμονάκι…

Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο πολυσερβιρισμένα θρυλικά  πιάταμαζί με το σαγανάκι και τις τηγανιτές πατάτες… Σημερα θα μαγειρέψουμε τα καλαμαράκια με ένα απλό μα καταπληκτικό τρόπο και θα ετοιμάσουμε έναν εκπληκτικό μεζέ. Το πειραματίστηκα , πέτυχε , το καθιέρωσα… Θα τα γεμίσουμε λοιπόν με δυο λογιών τυριά και καθώς θα λιώσουν στο ψήσιμο θα χαρίσουν υπέροχο αποτέλεσμα , ενώ το ψήσιμο στη λαδόκολλα εγγυάται ένα καλαμάρι πενταμάλακο και καλομαγειρεμένο…Τόσο απλά , τόσο ξεχωριστά!

Υλικά:

4 καλαμάρια ολόκληρα (μεσαίου μεγέθους)

1 σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1 πιπεριά (εγώ χρησιμοποίησα “κέρατο”)

4 λωρίδες πικάντικη γραβιέρα

60 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους

Αλάτι , πιπέρι , μίγμα μπαχαρικών για θαλασσινά

6 κ.σ. ελαιόλαδο

kalamari sth ladokolla2kalamari sth ladokolla3kalamari sth ladokolla4kalamari sth ladokolla5kalamari sth ladokolla6kalamari sth ladokolla7kalamari sth ladokolla8kalamari sth ladokolla9kalamari sth ladokolla10kalamari sth ladokolla11

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια. Αφαιρούμε το εσωτερικό κόκκαλο και κόβουμε τα πλοκάμια.

Ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε το εσωτερικό τους , ισομοιράζοντας όλα τα υλικά και στα 4 καλαμάρια και τα τοποθετούμε στο κέντρο μιας λαδόκολλας. Τοποθετούμε δίπλα τους και τα πλοκάμια. Τα πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τότε τα γεμισμένα καλαμάρια με τη λαδόκολλα σφιχτά και σχηματίζουμε ένα πακέτο. Το πακέτο αυτό το τυλίγουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ώστε να κλείσει καλά. Τοποθετούμε το πακέτο σε ένα μικρό ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 1 ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά ανοίγουμε το πακέτο στο πάνω μέρος ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα τα καλαμαράκια.

Σημ. : Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε στη γέμιση άνιθο ή σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή όρεξη.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ