Γαρίδες σαγανάκι...

Γαρίδες- φέτα- ντομάτα-σκόρδο-πάπρικα και ελαιόλαδο….Οι συντελεστές της απόλυτης επιτυχίας σε ένα πιάτο που ξεχωρίζει και αρέσει σε όλους.

Ένα έδεσμα που φτάνει και περισσεύει για να συνοδεύσει ένα ποτήρι λευκό κρασί και να χαρίσει τη δυνατή και ξεχωριστή του γεύση στην παρέα.

Πολλοί το θεωρούν ορεκτικό που “ανοίγει το δρόμο” σε μια γευστική ψαροφαγία  , άλλοι το θεωρούν κυρίως πιάτο μιας και είναι γεμάτο γεύση και μπόλικη τυρένια σάλτσα που αν συνοδευτεί με ένα καλό ζυμωτό ψωμί δε θέλει να περάσει κανείς σε άλλο πιάτο αλλά να παραμείνει εκεί μέχρι που να εξαφανιστούν και τα τελυταία ίχνη σάλτσας και να απομείνουν μόνον τα στοιβαγμένα υπόλείματα από τα κελύφη  των αγαπημένων θαλασσινών…

Υλικά:

600 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο1)

100 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

1 φλ.τσ. ντομάτες κονκασέ

50 ml ούζο

Αλάτι , πιπέρι , πάπρικα , γλυκάνισο και σκόρδο σε σκόνη

1 χούφτα φρεσκοκομμένο μαϊντανό

150 γρ. χοντροτριμμένη φέτα

garides saganaki2garides saganaki3garides saganaki4garides saganaki5garides saganaki6garides saganaki7garides saganaki8garides saganaki9garides saganaki10garides saganaki11garides saganaki12garides saganaki13

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ σχολαστικά τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος απο τον κορμό τους και το εντεράκι με προσοχή. Τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα απλωτό σκεύος ρίχνουμε 2-3 κ.σ. από το λάδι και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί αραδιάζουμε μέσα τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με το πιπέρι , το σκόρδο , το γλυκάνισο και την πάπρικα. Τις αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Τις αφαιρούμε από το σκεύος με προσοχή και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένα σε φέτες και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μελώσουν. Προσθέτουμε τότε το ούζο και μετά από ένα λεπτό τις ντομάτες. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τότε τις γαρίδες και περιμένουμε να πάρει το φαγητό μια-δυο βράσεις. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Kαλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών