Sacher torte Παραδοσιακή , Βιεννέζικη τούρτα

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Η ιστορία αυτής της τούρτας αρχίζει κάπου στα 1830 , στη Βιέννη όταν ο Πρίγκηπας Μέττερνιχ ανέθεσε στον σεφ του παλατιού να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο για τους καλεσμένους του. Αυτός με τη σειρά του επειδή ήταν άρρωστος ανέθεσε το εγχείρημα στον δευτεροετή φοιτητή ,  βοηθό του που έφερε το όνομα Sacher…έφτιαξε λοιπόν αυτήν την περίφημη τούρτα σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδα βερύκοκο και παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε άμεσα ,  με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε τούρτα - σφραγίδα της Βιεννέζικης ζαχαρπολστικής τέχνης αλλά και της γιορτής των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο…

Υλικά :

1 δόση παντεσπάνι με κακάο

Για το σιρόπι :

100 ml νερό

60 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Για τη σοκολατένια επικάλυψη :

200 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)

60 γρ. μαργαρίνη

400 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο

sachertorte2sachertorte3sachertorte4sachertorte5sachertorte6:sachertorte7

-Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τη βασική συνταγή . Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

-Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για λίγα λεπτά. Κόβουμε τότε το παντεσπάνι στα δύο , τοποθετούμε το πρώτο πάτο στην τουρτιέρα μας και το ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα σιροπιού. 

-Απλώνουμε πάνω σε όλη τη σιροπιασμένη επιφάνεια τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το δεύτερο πάτο παντεσπανιού , με τη λεία πλευρά προς τα πάνω. Τον σιροπιάζουμε κι αυτόν. 

-Ετοιμάζουμε τέλος τη σοκολατένια επικάλυψη : σε ένα γυάλινο λεκανάκι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Στην αρχή θα φαίνεται τραχύ και ανομοιογενές το μίγμα αλλά το ανακατεύουμε επίμονα με μαρίζ και στο τέλος γίνεται λείο και βελούδινο . Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μεχρι να ενσωματωθεί κι αυτή. 

-Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και τότε με αργές , κυκλικές κινήσεις αρχίζουμε να την απλώνουμε πάνω στην τούρτα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να καλυφθεί τελείως. Πρέπει να τρέξει και στα πλάγια . Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε…

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση...

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ