Ψαρόσουπα με γαρίδες

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Ο καιρός δε λέει να ζεστάνει ακόμα και μια ψαρόσουπα πολύ νόστιμη και λεμονάτη είναι ό,τι πρέπει…Αυτή η ψαρόσουπα όμως έχει μια επιπλέον “πινελιά” που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή , ακόμα πιο αγαπητή και υπέροχη , λίγες γαρίδες που θα βράσουν μέχρι τελικής πτώσης ώστε να δώσουν όλη τους τη νοστιμιά . Το φαγητό αυτό είναι λιτό ,  απλό και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ “ελληνικό” γιατί  μυρίζει θάλασσα , μας παραπέμπει και μας ταξιδεύει στα νησιά και τα ψαροχώρια μας και βέβαια περιέχει ένα άλλο ελληνικό , ανυπέρβλητο αγαθό , το ελαιόλαδο….Γι’ αυτό την αγαπάμε την ψαρόσουπα , γι’ αυτό την προτιμάμε και την τιμάμε γιατί είναι ένα από τα παραδοσιακά , μαμαδίστικα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε κι εμείς τα παιδιά μας…

Υλικά :

1000-1200 γρ. ψάρια για βράσιμο
2 χούφτες πολύ μικρές γαρίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
3-4πατάτες
1 κλωνάρι σέλερυ καθαρισμένο από ίνες και ψιλοκομμένο (βλαστό και φύλλα)
3/4 φλ. τσ.ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι

psarosoypa garides2psarosoypa garides3psarosoypa garides4psarosoypa garides5psarosoypa garides6psarosoypa garides7

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα ψάρια , τα πλένουμε και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν . Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό , το λάδι , το κρεμμύδι ολόκληρο , τη μια πατάτα ολόκληρη και τις υπόλοιπες κομμένες σε μικρά κυβάκια , το ένα καρότο ολόκληρο και το άλλο σε ροδελίτσες , το σέλερυ και αλατοπίπερο . Πλένουμε με άφθονο νερό και τις γαριδούλες , τις τοποθετούμε σε ένα υφασμάτινο δίχτυ , το δένουμε σαν πουγκί και το προσθέτουμε κι αυτό στην κατσαρόλα . Βάζουμε το φαγητό στη φωτιά και όταν “πάρει βράση” , σκεπάζουμε την κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Τότε προσθέτουμε και τα ψάρια , αλατίζουμε λίγο ακόμα και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά ή και περισσότερο αφού ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος και το είδος των ψαριών . Καταλαβαίνουμε ότι έχουν βράσει όταν ξεχωρίζει το κόκκαλο από το κρέας τους . Τότε αφαιρούμε το πουγκί με τις γαρίδες αφού  το στίψουμε πολύ δυνατά ώστε να “δώσει” όλη τη νοστιμιά και να μείνει μέσα στο διχτάκι το άχρηστο υπόλειμμα , το οποίο πετάμε . Τότε αφαιρούμε και τα ψάρια από τη σούπα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα .  Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε  την ολόκληρη πατάτα , το κρεμμύδι , το ολόκληρο καρότο , το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και τα πολτοποιούμε . Αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα , ανακατεύουμε , περιμένουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και η σούπα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με το βραστό ψάρι το οποίο αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια-μπουκιές και να το προσθέσουμε μέσα στη σούπα μας!
Συνοδεύουμε με μαγιονέζα προαιρετικά (τη συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ) και φυσικά με φρέσκο ψωμί !

Καλή όρεξη!

Σημ. : -Αν θέλουμε μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ποσότητα λεμονιού ανάλογα με το γούστο μας.
-Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας ένα κολοκυθάκι ψιλοκομμένο και μια πιπεριά . Επίσης ταιριάζει λίγος ψιλοκομμένος κόλιανδρος!
-Οι μικρές γαρίδες είναι πολύ νόστιμες και πολύ οικονομικές  και τις χρησιμοποιούμε για να δώσουν το μοναδικό τους ζωμό. Αν φυσικά θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγες μεγαλύτερες γαρίδες  τις οποίες θα προσθέσουμε στο τέλος του βρασμού…και θα τις απολαύσουμε μαζί με το βραστό ψάρι!

Πηγή: http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/syntages-me-alati/kyria-piata/1386-psarosoypa-me-garides

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ