Πάστα φλόρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Ξεφυλλίζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών του έτους 2009 βρήκα μια συνταγή που μου κίνησε το ενδιαφέρον ! Ούτε φωτογραφία δεν είχε αλλά κάτι μ’ έκανε να την προσέξω και να θελήσω να τη δοκιμάσω…Ήταν το τριμμένο φουντούκι στη ζύμη , ήταν και η μαρμελάδα βατόμουρο που πρότεινε , ήταν και η αφοπλιστική απλότητα της εκτέλεσης…. Έτσι ακριβώς όπως τη διάβασα την έφτιαξα την πρώτη φορά . Το αποτέλεσμα , άψογο…Και μετά ήρθαν οι πειραματισμοί…Κατέληξα λοιπόν σ’ αυτή την εκδοχή η οποία έγινε η αγαπημένη μου και  είναι πργαματικά  υπέροχη και ιδιαίτερη!

Υλικά :

120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. τριμμένο φουντούκι (πούδρα)
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 ml. χυμό πορτοκάλι
1 αυγό
1 κ.γλ. (κοφτό) κανέλα
1 κ.γλ. μπέικιν
300 γρ. μαρμελάδα αρωματική

pasta flora foyntoyki2pasta flora foyntoyki3pasta flora foyntoyki 4pasta flora foyntoyki5pasta flora foyntoyki6pasta flora foyntoyki7pasta flora foyntoyki8pasta flora foyntoyki9pasta flora foyntoyki10

Εκτέλεση :

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν . Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και τα ζυμώνουμε με το φτερό ή στο ειδικό πρόγραμμα για ζύμες μέχρι να δούμε ότι ομογενοποιήθηκαν και έγιναν μια μαλακιά , κολλώδης ζύμη . Κρατάμε στην άκρη 150 γρ. απ’ αυτή για το στόλισμα και την υπόλοιπη την αδειάζουμε με τη βοήθεια σπάτουλας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή άλλο πυρίμαχο ή αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. Την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πασπαλίζοντας με λίγο αλευράκι για να μπορεί να δουλεύεται και φροντίζουμε να ανέβει και λίγο στα τοιχώματα . Αδειάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα και την απλώνουμε ομοιόμορφα . Πλάθουμε τότε κορδονάκια (με τη βοήθεια αλευριού) με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και στολίζουμε σταυρωτά το γλυκό μας . Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει . Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Λίγα λόγια ακόμα:

-Τη συνταγή για τη μαρμελάδα που προτείνω θα τη βρούμε αν κάνουμε κλικ πάνω στη φράση “μαρμελάδα αρωματική” με τα  έντονα γράμματα , στα υλικά .
-Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο είδος μαρμελάδας μας αρέσει . Το βατόμουρο που πρότεινε η αρχική συνταγή είναι έξοχο , αλλά εξίσου ενδιαφέρον είναι και το αποτέλεσμα με μαρμελάδα πορτοκάλι .
-Αν δε θέλουμε τη ζύμη τόσο αφράτη , απλά προσθέτουμε 20-30 γρ. αλεύρι ακόμα .

Καλή επιτυχία!  

Πηγή: http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/1291-pasta-flora-me-zymi-foyntoyki-aromatiki-marmelada

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών