Σπιτικό burger με cheddar και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Πιο σπιτικό δε γίνεται! Φτιάχνουμε τα δικά μας ψωμάκια brioche αφράτα και νόστιμα , επιλέγουμε και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά με προσοχή , με τα εκλεκτά προϊόντα του σπιτιού μας , φροντίζουμε να διαλέξουμε καλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο λιπάκι και συνθέτουμε το πιο υπέροχο , μοναδικό και ανεπανάληπτο burger το οποίο  απολαμβάνουμε γιατί γνωρίζουμε τι τρώμε αλλά και γιατί το ετοιμάσαμε μόνοι μας με φροντίδα και αγάπη , μοσχοβόλησε η κουζίνα μας από τα αρώματα , το σερβίραμε με μεράκι απαλλαγμένοι από τη δυσοσμία της καμμένης μαργαρίνης και το πρόχειρο χάρτινο περιτύλιγμα του ταχυφαγείου…

Υλικά για 4 burgers:

4 ψωμάκια brioche

Για τα 4 μπιφτέκια:

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (από σπάλα για να έχει και λίπος) περασμένο μία φορά από τη μηχανή

Αλάτι , πιπέρι , φρέσκο θυμάρι

Για τη σως:

4 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα

1 κ.σ. κέτσαπ

1 αγγουράκι τουρσί τριμμένο στον τρίφτη

Επιπλέον :

1 μερίδα πατάτες ψητές σαν τηγανιτές

1 δόση καραμελωμένα κρεμμύδια

4 φέτες καπνιστό μπέικον

4 φέτες τυρί cheddar

4 ροδέλες ντομάτας

Λίγα φύλλα πράσινης σαλάτας (iceberg , radiccio , μαρούλι κ.λ.π.)

Λίγα αγγουράκια τουρσί

hamburger2hamburger4hamburger3hamburger6hamburger7hamburger8hamburger9hamburger10hamburger11hamburger12hamburger13hamburger14hamburger15hamburger16hamburger17hamburger18hamburger19hamburger20hamburger21hamburger22

Εκτέλεση:

-Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια brioches σύμφωνα με τη συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).

-Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σύμφωνα με τη συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).

-Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας τα τρία υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι (συνταγή για σπιτική μαγιονέζα θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).

-Ετοιμάζουμε τις ψητές πατάτες σύμφωνα με τη συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).

Στο μεταξύ ζυμωνουμε τα μπιφτέκια: Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπωλ , προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και θυμάρι κατά βούληση και κάνουμε ένα πρόχειρο , γρήγορο ανακάτεμα χωρίς να βασανίσουμε πολύ τον κιμά για να μη γίνουν σκληρά τα μπιφτέκια.

-Ετοιμάζουμε το μπέικον: τοποθετούμε ένα αντικολλητικό σκέυος στη φωτιά κι όταν κάψει καλά αραδιάζουμε εκεί τις φέτες  μπέικον και τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Όταν ξεροψηθούν από τη μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αμέσως μετά πλάθουμε σε μπιφτέκια τον κιμά που έχουμε ζυμώσει και τα αραδιάζουμε εκεί , στο ίδιο σκεύος. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μια πλευρά κια να σχηματίσουμε μια καλοψημένη κρούστα. ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ γιατί θα αδειάσουν τα υγρά τους και θα στεγνώσουν , ενω τα θέλουμε ζουμερά κι αφράτα. Περιμένουμε να καλοψηθούν για 5-6 λεπτά από τη μία πλευρά και μετά τα γυρίζουμε με προσοχή κι από την άλλη πλευρά ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Όταν είναι έτοιμα τα παραμερίζουμε και αφού κόψουμε τα ψωμάκια στα δύο  τα τοποθετούμε κι αυτά στο τηγάνι και τα ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Ετοιμάζουμε τότε το κάθε  burger τοποθετώντας τη βάση-ψωμάκι στο πιάτο. Αδειάζουμε πάνω 1 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια , από πάνω το μπιφτέκι , το τυρί cheddar , το μπέικον , τη ντομάτα με λίγο αλάτι , λίγα φυλλαράκια σαλάτας , μπόλικη σως και ένα ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι από το ψωμάκι και σερβίρουμε με λίγη πράσινη σαλάτα , πατάτες και λίγη σως.

Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών