Μάφινς σοκο-μπανάνας με τυροσκολατένια επικάλυψη

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Όποιος δεν κατατοπίστηκε αρκετά ήδη από τον τίτλο  δεν έχει παρά να προχωρήσει με κλειστά τα μάτια στην εκτέλεση της παρακάτω συνταγής. Μιλάμε για την αποθέωση της μπανάνας σε ένα γλασερό κεκάκι με κακάο που θυμίζει έντονα μπράουνι και που δεν του έφτανε η πλούσια γεύση του ώστε θέλησε να την κάνει ακόμα πιο πλούσια με  ένα “σκέπασμα” δροσερό , τυρένιο και σοκολατένιο . Το αποτέλεσμα; Ένα-δυο  κιλά επιπλέον στη ζυγαριά , άβολο κούμπωμα των ρούχων και μια οικογένεια να με κηνυγάει γιατί την “κόλασα”. Πρόκειται για αγαπημένα μου μάφινς που τα απολαμβάνω από την ώρα που θα αρχίσω να τα ετοιμάζω μέχρι την ώρα που θα καταναλωθεί το τελευταίο ψίχουλο . Από την επόμενη μέρα καλό είναι να μπουν στο ψυγείο και αν…λέω αν…μείνουν εκεί για μέρες ως εκ θαύματος γίνονται ακόμα πιο νόστιμα…

Υλικά:

Για τη βάση κακάο:

240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

40 γρ. κακάο

240 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. (κοφτό) μπέικιν

1 βανίλια

80 ml ηλιέλαιο

2 μεγάλες , ώριμες μπανάνες λιωμένες καλά με το πιρούνι ή στο μπλέντερ

Για την επιφάνεια:

240 γρ. κρέμα τυρί

1/2 κούπα ζάχαρη

1 μπανάνα λιώμενη κατά τον ίδιο τρόπο

1 αυγό

200 γρ. κουβερτούρα χοντροτριμμένη στο μπλέντερ

mafins banana kakao tyrikrema2mafins banana kakao tyrikrema3mafins banana kakao tyrikrema4mafins banana kakao tyrikrema5mafins banana kakao tyrikrema6mafins banana kakao tyrikrema7mafins banana kakao tyrikrema8mafins banana kakao tyrikrema9mafins banana kakao tyrikrema10mafins banana kakao tyrikrema11mafins banana kakao tyrikrema12mafins banana kakao tyrikrema13mafins banana kakao tyrikrema14mafins banana kakao tyrikrema15mafins banana kakao tyrikrema16mafins banana kakao tyrikrema17mafins banana kakao tyrikrema18mafins banana kakao tyrikrema19mafins banana kakao tyrikrema20mafins banana kakao tyrikrema21

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το μπέικιν και το κακάο. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια , τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Χτυπάμε τα υλικά αυτά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τότε αυτό το μίγμα στο μίγμα με τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Θα πετύχουμε μια σφιχτή , ελαστική ζύμη.

Τοποθετούμε χάρτινες θηκούλες για μάφινς στις ειδικές φόρμες και αδειάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα αυτό σε κάθε θηκούλα (γεμίζουμε 18 θηκούλες) .

Ετοιμάζουμε τότε το μίγμα για την επιφάνεια:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το τυρί κρέμα , τη ζάχαρη , το αυγό και τη λιωμένη μπανάνα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν καλά και να μοιάζουν με βελούδινη κρέμα. Αδειάζουμε τότε μέσα και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απλά με μια σπάτουλα.

Ισομοιράζουμε το μίγμα αυτό πάνω από το μίγμα κακάο-μπανάνας .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 30 λεπτά . Όταν ψηθούν περιμένουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε..

Τρώγονται μετά…μανίας…

Καλή επιτυχία.

Πήγη έμπνευσης για μια ακόμα φορά εδώ!!!! https://royal-coconut.blogspot.gr/2012/03/black-bottom-banana-cupcakes.html 

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών