Μηλοπιτάκια "όνειρο"

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Tη μηλοπιτάκια αυτά είναι εξαιρετικά , εμφανίσιμα , εύκολα στην κατασκευή και νόστιμα στη γεύση…αποτελούν  ένα καταπληκτικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι και μυρίζουν φθινόπωρο ! Όταν έψαχνα για τη συνταγή τους , ανακάλυψα ότι τα προτείνουν πανομοιότυπα κατασκευασμένα δύο πολύ επιτυχημένες φίλες στο χώρο : Η Αρετή Βαρδάκα με τη σελίδα Bon appetit στο facebook και η Γωγώ Γρηγοριάδου με το blog "Νόστιμες συνταγές της Γωγώς”… Τα ονόματά τους είναι εγγύηση και γι’ αυτό κι εγώ προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής με κλειστά τα μάτια και δεν είχα άδικο!

Υλικά :

1 πακέτο κόκκινη Φαρίνα (εγώ κράτησα 2 κ.σ.)
250 γρ. μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
Για τη γέμιση :
4 μήλα
5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

mhlopitakia2mhlopitakia3mhlopitakia4mhlopitakia5mhlopitakia6mhlopitakia7mhlopitakia8mhlopitakia9mhlopitakia10mhlopitakia11mhlopitakia12mhlopitakia13

Εκτέλεση:


-Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη : στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια , συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι . Τότε αφαιρούμε τους δάρτες από το μίξερ και τοποθετούμε το γάντζο . Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά- σιγά και ζυμώνουμε πολύ καλά  μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακιά , ελαστική και εύπλαστη ζύμη . Τότε , σκεπάζουμε το μπωλ με μια πετσέτα  και αφήνουμε τη ζύμη κατά μέρος να ξεκουραστεί για μισή ώρα τουλάχιστον , για να μπορεί να δουλευτεί .

-Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού . Αδειάζουμε το τριμμένο μήλο σε αντικολλητικό σκεύος , προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και το βάζουμε στη φωτιά , ανακατεύοντας διαρκώς . Βράζουμε τη γέμιση για 7-10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά και να έχουμε ένα στεγνό , πολτό . Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει .

-Παίρνουμε τότε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη , όσο ένα καρύδι και το απλώνουμε στην παλάμη μας σε στρογγυλό φύλλο . Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλίτσα γέμιση και κλείνουμε καλά το φυλαράκι με τη γέμιση στο εσωτερικό σχηματίζοντας ένα μπαλάκι . Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε στώσει με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω .

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην πρωτελευταία σχάρα για 45 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδοψηθούν .

-Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε πιατέλα .

Λίγα λόγια ακόμα :

-Εγώ χρησιμοποίησα φαρίνα ολικής άλεσης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες , το οποίο είναι θέμα γούστου ή διατροφικών συνηθειών . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό αλεύρι ή και μισό-μισό.
-Τα μηλοπιτάκια αυτά είναι υπέροχα , ελαφριά και σχετικά άγλυκα , όμως αν το προτιμάμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη στη ζύμη και λίγη επιπλέον στη γέμιση .
-Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα μήλα και μια χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια ή και σταφίδες αν προτιμάμε.

Καλή επιτυχία.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών