Τούρτα πορτοκάλι-σοκολάτα με γλάσο, θεϊκή

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Η τούρτα αυτή είναι υπερπαραγωγή : Περιέχει δυο δίσκους παντεσπάνι κακάο , δυο στρώσεις υπέροχης κρέμας πορτοκαλιού , επικάλυψη αφράτης κρέμας κακάο και….μια στρώση σοκολατένιας γκανάζ…Είναι η τούρτα που φτιάχνουμε όταν θέλουμε να δώσουμε έναν τόνο υπεροχής στις περιστάσεις και να απολαύσουμε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές  με ένα κομμάτι γλυκό που τα έχει όλα….εμφάνιση , άρωμα και γεύση…χωρίς όμως να είναι φορτωμένη με πολλά λιπαρά (όσο γίνεται για μια τούρτα)

Υλικά :

1 δόση παντεσπάνι κακάο
Για το σιρόπι :
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. grand marnier ή κονιάκ ή λευκό ρούμι
Για την κρέμα πορτοκάλι:
600 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ( 3 κούπες)
180 γρ. ζάχαρη (1 φλ. τσ.)
6 κ.σ. κορν φλάουρ
1  morfat craemy (κουτί φυτική σαντιγύ)
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για την επικάλυψη :
1 κουτί σκόνη Garni ζαχαροπλαστικής με κακάο
200 γρ. γάλα
Για τη Γκανάζ σοκολάτας :
100 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. γάλα εβαπορέ
1 γεμάτη κ.γλ. μαργαρίνη
Φλούδα πορτοκαλιού , τρούφα σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα.

tourta portokali2tourta portokali3tourta portokali4tourta portokali5tourta portokali6tourta portokali7tourta portokali8tourta portokali9tourta portokali10tourta portokali11tourta portokali12tourta portokali13tourta portokali14tourta portokali15tourta portokali16


Εκτέλεση :

-Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει…

-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού : Βάζουμε σε κατσαρόλα , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το χυμό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρουν βράση και να πετύχουμε μια σχεδόν πηχτή κρέμα . Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει και την ανακατεύουμε με το σύρμα κάπου-κάπου. Τότε χτυπάμε στο μίξερ τη Morfat με την άχνη σε σαντιγύ. Την τοποθετούμε στο ψυγείο . ‘Οταν κρυώσει το μίγμα του πορτοκαλιού το ενώνουμε με τη σαντιγύ ανακατεύοντας καλά  . Η κρέμα πορτοκαλιού είναι έτοιμη!

-Ετοιμάζουμε τώρα το σιρόπι , βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά.

-Χτυπάμε  στο μίξερ και τη σκόνη κακάο ζαχαροπλαστικής με το γάλα μέχρι να αφρατέψει και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

-Συναρμολογούμε τώρα την τούρτα μας: Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο , τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και το σιροπιάζουμε με τη μισή ποσότητα σιροπιού . Απλώνουμε πάνω τα 3/4 της κρέμας πορτοκάλι και συνεχίζουμε με το δεύτερο δίσκο τον οποίο σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού και γύρω-γύρω “χτίζουμε” το γλυκό με την κρέμα κακάο. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά (καλύτερα για μια νύχτα).

-Τέλος ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας λιώνοντας την κουβερτούρα μαζί με το εβαπορέ για 1 λεπτό στα μικροκύματα ή σε μπαίν μαρί . Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει η γκανάζ λεία και βελούδινη και όταν έχει ομογενοποιηθεί πλήρως προσθέτουμε και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε άλλο λίγο . Πέριμένουμε να κρυώσει και την ρίχνουμε στην τούρτα μας τοποθετώντας ένα τσέρκι λίγο μικρότερο από τη διάμετρο του γλυκού για να μην “ τρέξει” στα πλάγια. Όταν σταθεροποιηθεί η γκανάζ , αφαιρούμε το τσέρκι , διορθώνουμε την εμφάνισή του με ένα μαχαίρι  και στην ένωση πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και τρούφα…

Στολίζουμε με φλούδες πορτοκαλιού που έχουμε ζεματίσει για λίγα λεπτά ή με ό,τι άλλο προτιμάμε…

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ