Εκμέκ γρήγορο με φρυγανιές

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Δροσερό , γευστικό , απολαυστικό , εύκολο , γρήγορο , διαχρονικό , ζουμερό , αρωματικό….μπορώ να στολίσω αυτό το γλυκό με ένα σωρό επίθετα…Το σίγουρο είναι ότι αυτό το γλυκό ψυγείου , είναι από τα καλύτερά μου , γιατί ετοιμάζεται αμέσως , ικανοποιεί τα περισσότερα γούστα , και πετυχαίνει πάντα . Ακόμα , το σίγουρο είναι πως αποτελεί τη σταθερή και  άμεση επιλογή μου όταν θέλω ένα γλυκό που θα πετύχει με βεβαιότητα και θα αρέσει με βεβαιότητα...Για μένα , εκτός από τη σιροπιασμένη φρυγανιά η οποία μετατρέπεται σε απίθανη βάση , μετράει η κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού…με τριμμένους ξηρούς καρπούς , καβουρδισμένο σουσάμι , μπισκότα , μαύρη ζάχαρη και κανέλα…

Υλικά :

13-14 μικρές , σιταρένιες φρυγανίες

Για το σιρόπι :

2 1/2 φλ.τσ. νερό

2 φλ.τσ. ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής (1 λ. γάλα)

1 κουτί σκόνη με γεύση βανίλια για σαντιγύ στιγμής (τύπου Garni)

200 ml. κρύο γάλα για την παρασκευή του

Για το γαρνίρισμα :

1 χούφτα καρύδια και φουντούκια

2-3 πισκότα τύπου πτι-μπερ

Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι

1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη

Λίγη κανέλα

Επιπλέον:

Λίγα αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

Λίγη τρούφα σοκλάτας

ekmek frygania2ekmek frygania3ekmek frygania4ekmek frygania5ekmek frygania6ekmek frygania7ekmek frygania8ekmek frygania9ekmek frygania10ekmek frygania11

Εκτέλεση :

Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ταψάκι ή πυρέξ ή άλλο σκεύος (23x33) . Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα για 3-4 λεπτά , σε μέτρια φωτιά με προσοχή γιατί φουσκώνει .

Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά-σιγά με όλο το σιρόπι και τις αφήνουμε στην άκρη  μέχρι να το απορροφήσουν εντελώς. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές . Στη συνέχεια χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το κρύο γάλα σε αφράτη , αέρινη σαντιγύ . Όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει τελείως απλώνουμε από πάνω τη σαντιγύ και λιαίνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα .

Ετοιμάζουμε τότε την κρούστα χτυπώντας  τα υλικά για το γαρνίρισμα στο μπλέντερ τόσο ώστε να μη γίνουν σκόνη αλλά να είναι χοντροτριμμένα . Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα με τα τρίμματα και προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και τα αμύγδαλα φιλέ και το τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο .  Όταν έχει παγώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σημείωση : Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε διπλή δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής , εάν θέλουμε , μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αυγών σε 3 ή ακόμα και σε 2.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής , επίσης , μπορεί να αντικατασταθεί με δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια .

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ