Κορμός κακάο με τυροκρέμα και σως φράουλας

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Όποιος διαβάζει το όνομα του γλυκού αυτού θα νομίζει ότι πρόκειται για ένα δύσκολο , περίπλοκο γλυκό που μόνο ζαχαροπλάστης ή κάποιος…σπεσιαλίστας θα μπορούσε να φτιάξει….’Ομως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα απλό πλην πεντανόστιμο , πλούσιο , εντυπωσιακό και απολαυστικό γλυκάκι . Είναι το γλυκό που μου χάρισε μια απρόσμενη διάκριση στο διαγωνισμό"The SWEET LOVE project"από το SpIrto web Radio! Σας το αφιερώνω με πολλή αγάπη !

Υλικά για το πεντεσπάνι κακάο :


100 γρ. κόκκινη φαρίνα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κακάο

2 κ.γλ. μπέικιν

4 μεγάλα αυγά

100 ml ηλιέλαιο

2 βανίλιες

Υλικά για την τυροκρέμα :

400 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. άχνη

2  κ.σ. μαργαρίνη

Θα χρειαστούμε ακόμα :

Σως φράουλας

Σιρόπι σοκολάτας

Λίγη άχνη για το σερβίρισμα

kormos kakao2kormos kakao3kormos kakao4kormos kakao5kormos kakao6kormos kakao7kormos kakao8kormos kakao9kormos kakao10

Εκτέλεση :

-Ετοιμάζουμε πρώτα το πεντεσπάνι! Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το πεντεσπάνι σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε δυνατά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ημίρευστο μίγμα. Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω το μίγμα. Κινούμε το ταψί προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να απλωθεί το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του χαρτιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην προτελευταία σχάρα , στους 200ο για 12 λεπτά! Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας μας άλλο ένα χαρτί ψησίματος ίδιο με αυτό που ψήσαμε το πεντεσπάνι .

Με προσοχή αναποδογυρίζουμε το πεντεσπάνι πάνω στο καινούριο χαρτί  μαζί με το χαρτί πάνω στο οποίο ψήθηκε έτσι όπως είναι κολλημένο. Αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα και τότε σιγά-σιγά αρχίζουμε να ρολλάρουμε το πεντεσπάνι τυλίγοντας μαζί με την καινούρια  λαδόκολλα. Το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει τελείως και παράλληλα ετοιμάζουμε την τυροκρέμα.

-Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί με την άχνη για λίγα λεπτά  και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη . Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.

-Ανοίγουμε τότε το πεντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την τυροκρέμα . Σκορπίζουμε κουταλιές από τη σως φράουλας εδώ κι εκεί… Κλείνουμε το γλυκό μας σε ρολό με την ένωση προς τα κάτω και τοποθετούμε σε πιατέλα και στο ψυγείο…

Σερβίρουμε κόβοντας σε ροδέλες , πασπαλίζοντας με άχνη και συνοδεύοντας με σιρόπι σοκολάτας στο πάνω μέρος και λίγη ακόμα σως φράουλας στο πλάι…

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Σημ. : Η σως φράουλας μπορεί να αντικατασταθεί με ρευστή μαρμελάδα φράουλας χειροποίητη ή του εμπορίου (καλής ποιότητας)

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών