Κολοκυθοκεφτέδες (με κίτρινη κολοκύθα και λαχανικά)

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Σα να μπήκε δυναμικά το καλοκαίρι , μου φαίνεται…Κι ο χειμώνας που πέρασε ήταν δύσκολος , περίεργος και τόσο διαφορετικός. Τη θέλουμε λοιπόν αυτή την αίσθηση της ξεγνοιασιάς , αυτή την αύρα του καλοκαιριού που παίρνει μακριά τη μουντάδα και τη δυσθυμία. Το μυαλό έχει ταξιδέψει ήδη , έχει τρέξει ήδη στις παραλίες , έχει βουτήξει ήδη στα γαλάζια μας νερά…έχει αρχίσει ήδη τις βόλτες και τα σουλάτσα ή έχει θρονιαστεί στις βεράντες και στις αυλές σφυρίζοντας ανέμελα…

Τα έχουμε ανάγκη όλα αυτά κι αν φαντάζουν και λίγο ουτοπία , κι αν η λογική και η καθημερινότητα κοιτάζει να μας φρενάρει , το μυαλό τρέχει , αλητεύει λιγάκι , κάνει αποδράσεις και αναζοωγονείται…Εντάξει λοιπόν , αρκετά φλυάρησα. Στρώσε τραπέζι , στη δροσιά και σέρβιρε τους τηγανιτούς , μαγικούς , αρωματισμένους με δυόσμο κολοκυθοκεφτέδες…και που’ σαι…βάλε και δυο ουζάκια…Στην υγειά μας!

Υλικά:

350 γρ. κίτρινη κολοκύθα

2 πράσινα κολοκυθάκια

1 καρότο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Δυόσμο , κύμινο , πιπέρι

1 μεγάλο αυγό

Αλάτι

150 γρ. φέτα τυρί

4 κ.σ λάδι

4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

kolokythokeftedes2kolokythokeftedes3kolokythokeftedes4kolokythokeftedes5kolokythokeftedes6kolokythokeftedes7kolokythokeftedes8kolokythokeftedes9kolokythokeftedes10kolokythokeftedes11kolokythokeftedes12kolokythokeftedes13

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού την κολοκύθα , τα κολοκυθάκια , το καρότο , το κρεμμύδι και το σκόρδο . Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι . Τα ανακατεύουμε ώστε να αφυδατωθούν και τα πιέζουμε με τα χέρια μας όσο πιο πολύ μπορούμε ώστε να αποβληθούν όλα τα υγρά. Τοποθετούμε τα στιμμένα λαχανικά σε ένα μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας , πλάθουμε κεφτέδες στρογγυλούς , τους πιέζουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες  ώστε να πλατύνουν. Παράλληλα τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι και όταν το λάδι κάψει τοποθετούμε με προσοχή λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά τους γυρίζουμε με προσοχή κι από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουν μαγειρευτεί ως το κέντρο , τους αφαιρούμε από τη φωτιά και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ώστε να “τραβήξει” τα περιττά λάδια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι τέλος. Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ