Σπανακόπιτα με χυλό σιμιγδαλιού (χωρίς φύλλο)

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Το  σπανάκι με την ιδιαίτερη γλυκιά γεύση και το έντονο , πράσινο χρώμα έχει κυρίαρχη θέση στην κουζίνα , από τη σαλάτα και το αγαπητό σπανακόρυζο μέχρι τη σπανακόπιτα την οποία απολαμβάνουμε  από γιαγιά σε μάνα κι από μάνα σε κόρη , από γενιά σε γενιά…Είναι όμως κάποιες φορές που θέλουμε αυτό το άρωμα κι αυτή τη γέυση…κάπως αλλιώς. Η απάντηση έρχεται με αυτή την "πίτα" χωρίς φύλλο  που θα δώσει την αγαπημένη  γεύση , με λιγότερες  θερμίδες , με λιγότερο κόπο και λίγοτερο χρόνο προετοιμασίας. Ένας χυλός σιμιγδαλιού θα αντικαταστήσει το φύλλο και θα μας χαρίσει μια απλή μα υπέροχη πιτούλα.

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι

4-5 φρέκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 χούφτα άνιθο ή μάραθο  ψιλοκομμένο

210 ml. φρέσκο γάλα

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

150-200 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια

120 γρ. μαργαρίνη 

2 κ.γλ. μπέικιν

Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

(Το γάλα , τα αυγά και η μαργαρίνη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

spanakopita xipoliti2spanakopita xipoliti3spanakopita xipoliti4spanakopita xipoliti5spanakopita xipoliti6spanakopita xipoliti7

Εκτέλεση :

-Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ζεματίζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε στραγγίζοντάς το πολύ καλά! Το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη και το ενώνουμε με τα μυρωδικά και τη φέτα . Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε .

-Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη  και το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπέικιν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι ώστε να γίνει ένας μέτριος χυλός συνεχίζοντας το χτύπημα.

-Λαδώνουμε τότε ένα ταψί 25x35 και αδειάζουμε λίγο περισσότερο από το μισό χυλό. Συνεχίζουμε με τη γέμιση του σπανακιού που την  απλώνουμε πάνω από το χυλό ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό τον οποίο στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να σχηματίσουμε μια κρούστα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο (ή πολύ) ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην τελευταία σχάρα για τουλάχιστον 45 λεπτά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι η πίτα έχει ροδοψηθεί.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ