Κοτόπουλο στο πήλινο με πατάτες και λαχανικά

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Δεν είναι το υλικά  , δεν είναι η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε , ούτε  “μαγικά” πρόκειται να κάνουμε για να πετύχει αυτό το φαγητό. Είναι το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και οι πολλές ώρες που θα το αφήσουμε να ψήνεται πολύ- πολύ χαμηλά , να σιγοβράζει και να μετατρέπεται από ένα απλό κοτόπουλο με λαχανικά σε ένα ψημένο κοτόπουλο-“λουκούμι”. Το σκεπαστό πήλινο το απόκτησα πρόσφατα αφού προηγήθηκε μεγάλος…έρωτας ανάμεσα μας καθώς το πρωτοαντίκρυσα σε ένα μαγαζί με παραδοσιακά προϊόντα πάνω στην Εθνική Οδό! Τη δεύτερη φορά που πέρασα από εκείνο το σημείο την απέκτησα ασυζητητί...

Υλικά:

1 μεγάλο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής

4 πατάτες

2-3 μικρά κολοκυθάκια

4 μικρά καρότα

1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα

Χυμό ενός λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρασοπότηρο λάδι

Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι , ρίγανη

kotopoylo sto phlino2kotopoylo sto phlino3kotopoylo sto phlino4kotopoylo sto phlino5


Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλο και το ανοίγουμε στα δύο κόβοντάς το από τη μια πλευρά κατά μήκος. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε  τα καρότα , τα κολοκυθάκια από τις κορυφές τους και τα αφήνουμε ολόκληρα. Κόβουμε τη ντομάτα σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στην πήλινη γάστρα. Σκεπάζουμε με το σκέπασμά του το φαγητό και το βάζουμε στο φούρνο στους 250ο για μια ώρα.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120ο και το ξεχνάμε για ώρες (τουλάχιστον 5-6)…Κάπου στα μισά της διαδιακσίας , καλό είναι να γυρίσουμε το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα κι από την άλλη πλευρά..Η γεύση του είναι μοναδική και ανεπανάληπτη.

Μπορούμε να βάλουμε το ψητό στο φούρνο από βραδίς και να το αφήσουμε να σιγοψήνεται όλη τη νύχτα.

Καλή όρεξη.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ