Κοτόπουλο με μπάμιες

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το φαγητό δε χρειάζεται μεγάλους προλόγους, ούτε ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα υπέροχο κλασικό και αγαπημένο πιάτο , μόνο που για λόγους "λιπιδίων" και ελαφριάς γεύσης δε θα το μαγειρέψουμε τόσο παραδοσιακά αλλά θα χρησιμοποιήσουμε φιλεταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου και δε θα τσιγαρίσουμε-τηγανίσουμε κανένα από τα υλικά του.  Ωστόσο , θα το κάνουμε πολύ , πολύ γευστικό ….το υπόσχομαι.  Επιπλέον , αν  επιλέξουμε κι ένα τυράκι ελεγχόμενων λιπαρών και το συνδυάσουμε με  ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης θα το απολαύσουμε περιχαρείς  και θα πούμε: "πιο ωφέλιμα και πιο απολαυστικά παράλληλα δε γίνεται".

Υλικά :

700 γρ. φιλεταρισμένο κοτόπουλο και κομμένο σε μικρές μερίδες

500 γρ. μπάμιες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)

500 γρ. τριφτή ντομάτα

2 κρεμμύδια

1 σφηνάκι ξύδι

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

Προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό

kotopoulo mpamies2akotopoulo mpamies2bkotopoulo mpamieskotopoulo mpamies3kotopoulo mpamies4kotopoulo mpamies5

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε , πλένουμε και ετοιμάζουμε τις μπάμιες . Τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι , τις ραντίζουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε κατά μέρος.

Σε απλώτη κατσαρόλα ροδίζουμε τις μερίδες  κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά με λίγο από το λάδι . Όταν κοντεύει να ροδίσει προσθέτουμε και το κρεμμύδι να γυαλίσει κι αυτό λίγο και συνεχίζουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τη ντομάτα και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε το κρέας για 30 λεπτά περίπου. Τότε προσθέτουμε και τις μπάμιες (και τον μαϊντανό) , ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα για να σκορπιστούν ανάμεσα στους μεζέδες , αλατίζουμε άλλο λίγο με προσοχή , περιμένουμε να πάρει μια βράση , ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα . Περιμένουμε να πιει τα υγρά του και να μελώσει και σερβίρουμε με μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι.

Καλή όρεξη.

Και μια σημείωση : Αν οι μπάμιες είναι φρέσκιες , καλό είναι όταν τις ραντίσουμε με το ξύδι να τις αφήσουμε στον ήλιο να περιμένουν για να αποφύγουμε την κόλλα που βγάζουν . Με τις κατεψυγμένες δε συμβαίνει το ίδιο.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ