Η σοκολατένια πίτσα της Ελπίδας

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Όλοι έχουμε ακούσει για την ευεργετική επίδραση της σοκολάτας στη διάθεση του ατόμου…έρευνες αναφέρουν πως η κατανάλωση της σοκολάτας βοηθά το άτομο να νιώσει καλύτερα και να ανακουφίσει έστω και παροδικά το συναίσθημα της ψυχικής φόρτισης και της μελαγχολίας… Όπως και να έχουν τα πράγματα εγώ ξέρω ότι μπροστά στη σοκολατένια πίτσα της “Ελπίδας” ξεχνάει κανείς  ό,τι τον απασχολεί και εστιάζει στην απόλυτη απόλαυση της συγκεκριμένης ηδονής! "Πίτσα της Ελπίδας" λοιπόν , μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά , αφού τη συγκεκριμένη πίτσα μοιράστηκε μαζί μας η εξαιρετική , μοναδική φίλη από τη Φλώρινα , Ελπίδα Χαραλαμπίδου…Εμείς απλά ακολουθούμε τη συνταγή της και της λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ !

Υλικά :

Για τη ζύμη :

2 κ.γ ξερή μαγιά (σχεδόν ένα φακελάκι)

1 τσιμπιά ζάχαρη

240 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ κακάο

1 κ.γ (κοφτό) αλάτι

3 κ.σ ελαιόλαδο

160 ml. χλιαρό νερό

Επιπλέον για τη ζύμη (όταν ετοιμαστεί) :

1 κ.σ. μαργαρίνη

5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Για τη γέμιση :

30 ml. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος

70 γρ. κουβερτούρα πραλίνας ή γάλακτος (χοντροτριμμένη)

70 γρ. κουβετούρα λευκής σοκολάτας (χοντροτριμμένη)

50 γρ. φουντούκια (χοντροτριμμένα)

 1κ.γλ. καστανή ζάχαρη

sokolatopitsa2sokolatopitsa3sokolatopitsa4sokolatopitsa5sokolatopitsa6sokolatopitsa7sokolatopitsa8sokolatopitsa9sokolatopitsa10sokolatopitsa11

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη.

Σε ένα μικρό μπωλ ρίχνουμε  το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά , ανακατεύουμε και το αφήνουμε να περιμένει για 5 λεπτά . Όταν δούμε να αφρίζει το αδειάζουμε μέσα στο μίγμα με το αλεύρι και το κακάο και αρχίζουμε το ζύμωμα . Προσθέτουμε και το λάδι και ζυμώνουμε λίγο ακόμα . Όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι , το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο .

Τότε παίρνουμε το ζυμάρι και το απλώνουμε με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να σχηματίσουμε μια στρογγυλή βάση διαμέτρου 35-37 εκ.  Αν κολλάει λίγο , πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι και δουλεύουμε. Τότε απλώνουμε ομοιόμορφα και περιμετρικά την πραλίνα φουντουκιού λίγο πιο μέσα από τις άκρες του κύκλου . Γυρίζουμε τις άκρες αυτές και κλείνουμε μέσα την πραλίνα .

Βρέχουμε με λίγο νερό και περνάμε την ένωση με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει καλά! Στη συνέχεια , αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τη 1 κουταλιά μαργαρίνης . Μεταφέρουμε τη βάση όπως είναι μαζί με τη λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε τη βάση σε καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 10 λεπτά! Τότε τη βγάζουμε από το φούρνο αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια το εβαπορέ , σκορπίζουμε τις δυο σοκολάτες και τα φουντούκια , πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά , μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί μια “καραμελωμένη” επιφάνεια…Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!

Αντί για επίλογο: Τη συνταγή για τη σοκολατένια πίτσα , καθώς κι ένα σωρό αξιόλογες και δοκισμένες συνταγές θα τις βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ: Εlpida’s little corner . Πρόκειται για ένα υπέροχο blog στο οποίο αν μπει κανείς θα ανακαλύψει ένα σωρό νοστιμιές και θα γνωρίσει έναν άνθρωπο γεμάτο θετική ενέργεια , πολύ μεράκι και μεγάλη ειδίκευση στις πίτες και τις ζύμες…Η Ελπίδα είναι ο άνθρωπος που κατάφερε από την άλλη άκρη της Ελλάδας (αυτή Φλώρινα , εγώ Ηλεία) να με μάθει να ανοίγω φύλλο για πίτες και να αγαπήσω τις ζύμες…

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ