Τάρτα με τυρί φέτα και cheddar εύκολα και γρήγορα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Η ετοιμασία μιας τάρτας είναι η αποθέωση της μαγειρικής τέχνης , κατά την ταπεινή μου γνώμη…η ζύμη , το ψήσιμό της , ο συνδυασμός των υλικών της…κρύβει μια μαγεία… έλα όμως που κάποιες φορές θέλουμε να ετοιμάσουμε μια τάρτα εύκολα και γρήγορα , με λίγο κόπο αλλά με νόστιμο αποτέλεσμα…στην περίπτωση αυτή , θα καταφύγουμε στη λύση της αγαπημένης και γευστικής σφολιάτας και στην ανάλογη γέμιση…η συγκεκριμένη με τα δυο τόσο διαφορετικά τυριά να συνεργάζονται τόσο αρμονικά…και τα τοματίνια και την πιπεριά να βάζουν τη δική τους πινελιά , είναι υπέροχη! Φυσικά μπορούμε να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και να προσθέσουμε τα υλικά εκαίνα που θα δώσουν στη συγκεκριμένη τάρτα την δική μας "πινελιά".

Υλικά :

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. τυρί φέτα

200 γρ. cheddar

1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ

3 αυγά

8-10 τοματίνια κομμένα στα δύο

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες

Μπόλικο πιπερι (αλάτι δε χρειάζεται εκτός κι αν είναι γλυκιά η φέτα)

tarta sfoliata2tarta sfoliata3tarta sfoliata4tarta sfoliata6tarta sfoliata5tarta sfoliata7tarta sfoliata8tarta sfoliata9tarta sfoliata10


Εκτέλεση :

Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος (30x20) φροντίζοντας να ανέβει και να καλύψει και τα πλαϊνά . Τρίβουμε τα τυριά και τα πιπερώνουμε , τα ανακατεύουμε , τα αδειάζουμε και τα στρώνουμε  πάνω από τη σφολιάτα . Χτυπάμε στη συνέχεια τα αυγά και το γάλα με σύρμα και περιλούζουμε με αυτό το μίγμα τα τριμμένα τυριά . Από πάνω σκορπίζουμε συμμετρικά τα τοματίνια και την πιπεριά Φλωρίνης . Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο , φούρνο στους 200ο για 45 λεπτά περίπου , προσέχοντας να μην “αρπάξει” η τάρτα μας . Τα τελευταία 10 λεπτά , ακουμπάμε το πυρέξ στον πάτο του φούρνου  και ψήνουμε εκεί για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε καλά από κάτω !

Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ