Πίτα χωρίς φύλλο με κατίκι Δομοκού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το κατίκι Δομοκού είναι ένα καταπληκτικό τυρί που παρασκευάζεται στην περιοχή του Δομοκού , στο νομό Φθιώτιδας , από αιγοπρόβειο γάλα. Η φρεσκάδα του μοναδική , λευκό και ελαφρύ με βελούδινη , ανάλαφρη υφή , με διακριτικό και ευχάριστο άρωμα και γεμάτο δροσιά χωρίς πολλά λιπαρά . Μου αρέσει πολύ σκέτο με καψαλισμένο ψωμί αλλά και σε πολλές σαλάτες , σε ζυμαρικά ή και σε γλυκά…Κάποτε , πριν χρόνια  βρήκα τη συνταγή για την πιτούλα που φτιάχνω σήμερα  και δεν ήξερα καν την ύπαρξη του τυριού αυτού . Τώρα πια έχει μπει για τα καλά στη διατροφή μας και όχι άδικα…είναι αγαπημένο…

Υλικά :

3 αυγά

60 γρ. μαργαρίνη

150 ml γάλα

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ. )

200 γρ. κατίκι Δομοκού

Αλάτι , πιπέρι , δυόσμο ή μοσχοκάρυδο ή φρέσκια ρίγανη ανάλογα με την εποχή και το γούστο μας

200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση κασέρι)

1 κούπα φαρίνα κοκ. (συχνά χρησιμοποιώ ολικής άλεσης)

pita katiki2pita katiki6pita katiki7pita katiki8pita katiki9pita katiki10 copypita katiki5pita katiki11

Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε διαδοχικά όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται συνεχίζοντας το χτύπημα (με το σύρμα) . Θα πετύχουμε ένα λείο και υδαρές μίγμα.

Τελευταία προσθέτουμε  το τριμμένο κίτρινο τυρί και το αλεύρι τα οποία ενώνουμε  με σπάτουλα . Αδειάζουμε  το μίγμα σε καλά λαδωμένο ταψί  Νο28-30 και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της . Τρώγεται ζεστή αλλά  και χλιαρή …

Καλή επιτυχία...

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ