Σουφλέ με πράσα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου…τι γλυκιά γεύση!… Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά  προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι ο ηλιόσπορος και το σουσάμι για να δίνουν ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση.

Υλικά :

4-5 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

150 γρ. γραβιέρα

150 γρ.. φέτα

400 γρ. γάλα (μπορεί να είναι και εβαπορέ)

60-70 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 αυγά

1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι

Μια χούφτα ηλιόσπορο και σουσάμι για το τελείωμα

prasosoufle2prasosoufle3prasosoufle4prasosoufle5prasosoufle6prasosoufle7


Εκτέλεση :

Ζεματίζουμε τα πράσα για 6-8 λεπτά και τα σουρώνουμε , στραγγίζοντάς τα πολύ καλά! Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρίμαχο ή άλλο στρογγυλό σκεύος (διάμ. 30 εκ.) αδειάζουμε τα πράσα κι από πάνω στρώνουμε τα τυριά χοντροτριμμένα . Βάζουμε στη συνέχεια στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ενωθούν τελείως και να γίνουν ένας ρευστός χιλός . Αδειάζουμε τότε με προσοχή το χιλό αυτό πάνω από τα πράσα και τα τυριά και στο τέλος προσθέτουμε τα σπόρια . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 200ο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το σουφλέ είναι καλά ψημένο . Πρέπει να επιμείνουμε λίγο στο ψήσιμο και να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί καλά από κάτω , γι’ αυτό καλό είναι τα τελευταία 10 λεπτά να αφαιρέσουμε τη σχάρα από το φούρνο και να ακουμπήσουμε το σκεύος στον πάτο του φούρνου !  Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό και είναι υπέροχο .

Καλή σας όρεξη!

Σημ: Eννοείται πως τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά (γάλα , μαργαρίνη) μπορούν να αντικατασταθούν με "χαμηλών λιπαρών".

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo