Το ψητό "της τεμπέλας"

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Είναι κι εκείνες οι φορές που δεν υπάρχει το κέφι ή η διάθεση ή ο χρόνος να δημιουργήσουμε και σπουδαία πράγματα στην κουζίνα…Αυτές τις φορές ωστόσο δεν καταδεχόμαστε να δυσαρεστήσουμε τον εαυτό μας ή τους γύρω μας με μέτριες ή άνοστες λύσεις ή με…”άδεια πιάτα”…Στις περιπτώσεις αυτές  καταφεύγουμε σε λύσεις νόστιμες και εύκολες…Υπάρχει λοιπόν μια κατηγορία συνταγών (μη μου πεί κανείς πως δεν την γνωρίζει) είναι οι συνταγές “της τεμπέλας”…Και να η πίτα της τεμπέλας και το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας και τα τυροπιτάκια της τεμπέλας κ.λ.π…Σήμερα θα φτιάξουμε το ψητό της τεμπέλας και στο τέλος αφού δεν αφήσουμε ούτε ψίχουλο στο πιάτο μας , θα γλείψουμε τα δάχτυλά μας…σας το υπόσχομαι!

Υλικά :

700 γρ. χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα)

700 γρ. φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου

5-6 πατάτες

Χυμό από δυο μεγάλα ζουμερά λεμόνια

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Μπόλικη μουστάρδα και κέτσαπ

Μπόλικη πάπρικα καπνιστή

Αλάτι και πιπέρι

pshto tempelas2pshto tempelas3pshto tempelas4pshto tempelas5


Εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε το κρέας , το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί . Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις κόβουμε σε μακρόστενα , μεγάλα κομμάτια και αφού τις αλατοπιπερώσουμε κι αυτές τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στο κρέας . Περιλούζουμε τότε το φαγητό με όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο νεράκι . Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο ταψί για να ενωθούν όλα τα υγρά και να “τρυπώσουν" παντού όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή με λαδόκολλα πρώτα και με αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε στους 200ο για μια ώρα περίπου . Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180ο για άλλη μια ώρα ελέγχοντας αν έχει πιεί τα υγρά του και έχει πάρει ρόδινο χρώμα…Αν χρειαστεί δυναμώνουμε τη φωτιά για δέκα λεπτά στο τέλος…Το ψητό  είναι έτοιμο…κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως!

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών