Ψωμί ολικής άλεσης με νιφάδες βρώμης και μπύρα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Με αυτό το ψωμί “σκάλωσα” από την πρώτη στιγμή που το αντίκρυσα. Μου υποσχόταν κάτι διαφορετικό και με δελέασε η αντικειμενική του ευκολία στην παρασκευή αλλά και η ρουστικ του εμφάνιση. Ένα υπέροχο ψωμί που δε χρειάζεται καθόλου ζύμωμα , καθόλου προετοιμασία , καθόλου χρόνο αναμονής , καθόλου δεξιοτεχνία ή εμπειρία…Η συνοχή που έχει το σώμα του ψωμιού αυτού είναι αξιοθαύμαστη και αυτό οφείλεται στην  μπύρα. Εξίσου αξιοθαύμαστη είναι και η γεύση του αφού το εμπλουτίζουμε με αρωματικά βότανα κατά προτίμηση γλυκάνισο και θυμάρι. Αν μάλιστα το καψαλίσουμε και το ραντίσουμε με λίγο αρωματικό ελαιόλαδο μιλάμε για ένα υπέροχο , υγιεινό και πεντανόστιμο κολατσιό.

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

300 γρ. αλεύρι μαλακό

50 γρ. νιφάδες βρώμης

1 κ.σ. μπέικιν

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ζάχαρη (καστανή)

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. βότανα

500 ml μπύρα

psomi mpyras2psomi mpyras3psomi mpyras4psomi mpyras5psomi mpyras6psomi mpyras7psomi mpyras8psomi mpyras9psomi mpyras10psomi mpyras11psomi mpyras12psomi mpyras13psomi mpyras14psomi mpyras15psomi mpyras16psomi mpyras17psomi mpyras18psomi mpyras19

Εκτέλεση:

Σε μιια λεκάνη ρίχνουμε τα δυο αλεύρια , τις νιφάδες βρώμης , το μπέικιν , το αλάτι , τη ζάχαρη και τα βότανα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε άλλο λίγο. Τέλος προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να αποκτήσει ομοιογένεια το μίγμα. Λαδώνουμε καλά μια αντικολλητική φόρμα 24εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Τοποθετούμε τη σχάρα στο πάτο του φούρνου , τοποθετούμε εκεί τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για μία ώρα περίπου.

Όταν ψηθεί περιμένουμε για 10 λεπτά , ξεφορμάρουμε το ψωμί πάνω σε σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

-Ελευθερία Μπουτζα για μια ακόμα φορά είχες δίκιο! <3

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ