Σταφύλι γλυκό κουταλιού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το τόσο απλό , τόσο  ταπεινό και συνάμα τόσο αρχοντικό γλυκό το θεωρώ κορυφαίο και συνοδεύει εικόνες και μνήμες του μυαλού και της καρδιάς μου από  άλλες εποχές. Απόγευμα , στην αυλή της γιαγιάς μου, κάτω απ' την κληματαριά με ελληνικό καφέ και δροσερό αεράκι, στιγμές ρομαντικές με άρωμα φθινοπώρου.

Αποκλείεται, λοιπόν , να έρθει κάποιος στο σπίτι μου και να μη βρει γλυκό σταφύλι , δε γίνεται! Νιώθω το σπίτι μου άδειο χωρίς αυτό, χώρια που συνοδεύει τόσο τέλεια το βραδινό μας γιαούρτι!

Υλικά:

1200 γρ. σταφύλι

1 κιλό ζάχαρη

100 ml. νερό 

Χυμό από μισό λεμόνι

1 -2 βανίλιες

1 χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα 

glyko stafyli3glyko stafyli4glyko stafyli1

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν . Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το λίγο νερό και τα βράζουμε  για δέκα λεπτά περίπου . Αποσύρουμε αμέσως απ' τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το γλυκό μας να βράσει πάλι μέχρι να δέσει. Δεν θέλει πολλή ώρα (περίπου 15 λεπτά)… όταν δούμε μεγάλες φουσκάλες να σχηματίζονται καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο. Ας μας φαίνεται πολύ υδαρό…όταν κρυώσει θα σφίξει!

Στην τελευταία βράση , προσθέτουμε το χυμό λεμονιού , τις βανίλιες και τα αμύγδαλα και αποσύρουμε  αμέσως από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει , το μεταφέρουμε  σε γυάλινο βάζο!

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ