Κέικ δίχρωμο (βανίλια-κακάο)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Πριν τελειώσει το κέικ που πάντα υπάρχει στην κουζίνα μου , σκέφτομαι ποιό θα είναι το επόμενο. Διότι ως γνωστόν μία ή δύο συνταγές για κέικ δεν είναι ποτέ αρκετές. Πρόκειται για κάτι παραπλήσιο της συλλεκτικής μανίας και γι’ αυτό το λόγο είμαι στη μόνιμη αναζήτηση. Αν ωστόσο δεν έχω άμεσα διαθέσιμη μια καινούρια πρόταση η συνταγή στην οποία καταφεύγω πιο πολύ είναι η συγκεκριμένη. Μια συνταγή "all time classic" , για ένα κέικ δίχρωμο με άρωμα βανίλιας (και βουτύρου) και με μια πινελιά από μίγμα κακάο!

Υλικά:

1 κούπα ζάχαρη

3 αυγά

1 κούπα λιωμένο βούτυρο

1 κούπα γιαούρτι

2-3 βανίλιες

2 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό

1 κ.σ. μπέικιν

1 κ.σ. κακάο

keik vanilia kakao2keik vanilia kakao3keik vanilia kakao4keik vanilia kakao5keik vanilia kakao6keik vanilia kakao7keik vanilia kakao8keik vanilia kakao9keik vanilia kakao10keik vanilia kakao11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε  σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε με τη σειρά τις βανίλιες , το γιαούρτι , το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Αδειάζουμε τα 2/3 του μίγματος σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και στο υπόλοιπο μίγμα μέσα στο μπωλ προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο και αδειάζουμε κι αυτό στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι κάνουμε λίγες κυκλικές κινήσεις και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει , ξεφορμάρουμε , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία! 

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών