Μοusse σοκολάτας - καραμέλας με crumble από μπισκότα δημητριακών

Τη  συγκεκριμένη mousse  την έφτιαξα την εβδομάδα που μας πέρασε γιατί άρχισα τα μαθήματα και ήρθαν οι πρώτοι μου μαθητές.
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήθελα μια γλυκομπουκιά για να τους κεράσω και να αρχίσουμε γλυκά τη σχολική χρονιά (γι αυτό μετά μου ζητούν διάφορα γλυκάκια να τους φτιάξω κατά τη διάρκεια της χρονιάς...χαχαχα και βέβαια, γευόμαστε διάφορα και μάλιστα τα συζητάμε στα γαλλικά κάνοντας έτσι και μάθημα!!!! Όχι που θα γλίτωναν χωρίς αυτό!!!! χαχαχα).
 
Κατέληξα, λοιπόν, στη συγκεκριμένη mousse, με πολύ ισορροπημένη γεύση, που δεν είναι ούτε πολύ γλυκιά ούτε πικρή και που παρέα με τα σοκολατένια μπισκότα δημητριακών γίνεται πεντανόστιμη, υγιεινή και κανένας δεν μπορεί να την ...αγνοήσει.
 
Την έβαλα μέσα σε πολύ μικρά πλαστικά ποτηράκια (φαίνονται πόσο μικρά είναι) έφτιαξα και για τους υπόλοιπους της οικογένειας μερικά πιο μεγάλα και με δύο δόσεις τελείωσαν τα κερασματάκια της πρώτης εβδομάδας.
 
Περιττό να σας πω ότι τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το γλυκάκια ...νομίζω δε, ότι οι καινούργιοι μου μαθητές "εντυπωσιάστηκαν" με το διαφορετικό καλωσόρισμα στα μαθήματα γαλλικών κι αυτό το λατρεύω γιατί πάντα θέλω να νιώθουν ότι το να μάθουν μια ξένη γλώσσα δεν είναι καταπίεση αλλά μπορούν να μαθαίνουν και ταυτόχρονα να περνούν καλά.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ