Αισιοδοξία για τον τουρισμό της Ολυμπίας το 2014

Βλέπουν φως στον ορίζοντα οι ξενοδόχοι

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μια σειρά από δεδομένα είναι αυτά που δίνουν αέρα – συγκρατημένης – αισιοδοξίας στους ξενοδόχους της Ολυμπίας για την τουριστική κίνηση της περιοχής το 2014. Τα όσα αποκόμισαν από την Τουριστική Έκθεση του Μονάχου, αλλά και η εικόνα των προκρατήσεων δημιουργούν αυτό το κλίμα, που σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα, μπορούν να φέρουν χαμόγελα στην περιοχή.

Η ηρεμία φέρνει τουρίστες
Μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ολυμπίας Βασίλης Τυλιγάδας εκτίμησε πως το 2014 φαίνεται πως θα είναι μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι, όχι όμως και σε σύγκριση με την περίοδο 2007 – 2009. «Υπάρχει ενδιαφέρον για την Ολυμπία, από τους παραδοσιακούς πελάτες μας όπως τους Γερμανούς, αλλά και από Άγγλους, Γάλλους και Ολλανδούς. Το ήρεμο κλίμα που επικρατεί στην χώρα αυτή την ώρα, βοηθά στην κίνηση. Οι ξενοδόχοι έχουμε ρίξει τις τιμές και θεωρούμαστε μια από τις πέντε πιο φθηνές χώρες στον κόσμο με στοιχεία από το BBC Travel. Από τη μια οι τιμές από την άλλη η κατάσταση που επικρατεί σε άλλες τουριστικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, όπως η Βόρειος Αφρική, η Αίγυπτος, η Συρία και η Τουρκία. Το ασφαλές περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο για τον τουρίστα εξήγησε.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Ο κ. Τυλιγάδας, μίλησε και για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που είναι η πρώτη «εξόρμηση» για την σεζόν. Όπως τόνισε και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να υπάρξει καλύτερη κίνηση συγκριτικά με πέρυσι. «Βοηθούν οι τιμές και η προσπάθεια των φορέων της Ολυμπίας, στο να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να φέρουν κόσμο, όπως το καρναβάλι της Ολυμπίας, όπως ο ΑΟΛΜΟ με την εντουροβόλτα. Βοηθούν όλα αυτά να έχουμε περισσότερο κόσμο» τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Η έκθεση Μονάχου
Σχολιάζοντας για άλλη μια φορά την παρουσία της Ολυμπίας και της Ηλείας στην Τουριστική Έκθεση του Μονάχου, ο κ. Τυλιγάδας επισήμανε πως αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για την Ολυμπία και την Ηλεία, αφού απουσίαζαν άλλες συμμετοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στάθηκε και στη συνεργασία που σχεδιάζεται με την ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΚ Lines, που θα δημιουργήσει ένα βασικό πλεονέκτημα, γενικότερα για την τουριστική κίνηση στη δυτική Πελοπόννησο και ειδικότερα την Ηλεία. «Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά, πως οι γερμανοί είναι πελάτες μας και επιλέγουν από τις πρώτες χώρες για τις διακοπές τους την Ελλάδα. Το λέμε αυτό χωρίς να αποκλείουμε και άλλες αγορές» σχολίασε ο κ. Τυλιγάδας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ