Δήμος Πύργου: Πέρασε ο προϋπολογισμός του 2014

Με 18 ψήφους υπέρ

Σοβαρό, υπεύθυνο, ρεαλιστικό χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον προϋπολογισμό του 2014, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, στην εισήγησή του χθες στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνολικά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 18 ψήφους υπέρ και δέκα κατά. Όπως επισημάνθηκε ο προϋπολογισμός είναι "σφιχτός" λόγω των επιταγών της κεντρικής διοίκησης και τους αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχει επιβάλλει.

Τόσο ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος, όσο και ο κ. Αργυρόπουλος τόνισαν πως δίδεται ένας αγώνας επιβίωσης μέσα σε πολεμικές συνθήκες όπου η χώρα κάθε μέρα φλερτάρει με τη χρεοκοπία. «Παρόλα αυτά, προσπαθούμε και παράγουμε έργο. Κρατάμε τον δήμο όρθιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες» είπα και οι δύο.

Οι βασικοί στόχοι που υπηρετεί ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ο μηδενισμός των χρεών του παρελθόντος, η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των πρότυπων κοινωνικών υπηρεσιών και η εκτέλεση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Χρόνο με το χρόνο μειώνουμε τα χρέη
Όπως τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος ο Δήμος Πύργου πέτυχε σε διάστημα ελάχιστων ετών να αποπληρώσει οφειλές που ξεπερνούσαν τα 16 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 ο πίνακας οφειλών θα είναι μόλις 1,5 εκατομμύρια ευρώ. «Αξίζει να αναφερθεί ότι όλη αυτή η προσπάθεια νοικοκυρέματος έγινε χωρίς να καταργηθεί καμία υπηρεσία και χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες μας. Σε μία περίοδο που μειώθηκε και εξακολουθεί να μειώνεται κατακόρυφα η κρατική χρηματοδότηση». Ακόμα αναφέρθηκε στη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κατά 70% τα τελευταία πέντε χρόνια. Για τον προϋπολογισμό του 2014 η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μείωση της τάξεως του 53% και η ΣΑΤΑ του νέου έτους να φτάνει μόλις τις 539.917 ευρώ.

«Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο δήμος μας επηρεάζεται από τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Και σαφώς υπάρχουν παράπονα και διαμαρτυρίες από συμπολίτες μας ή ακόμα και από συναδέλφους μας Προέδρους τοπικών συμβουλίων για ελλείψεις σε λαμπτήρες, σε αγροτική οδοποιία κ.α Παρόλα αυτά όμως αντέχει. Όταν άλλοι δήμοι δεν έχουν να πληρώσουν μισθοδοσίες, ο δήμος Πύργου μπορεί να χρηματοδοτεί δράσεις και έργα σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας του και κυρίως να ανταποκρίνεται αξιοπρεπώς στις τοπικές κοινωνικές ανάγκες.


Ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε έργα που ολοκληρώνονται με τον προϋπολογισμό του 2014, μέσω ΕΣΠΑ όπως η ολοκλήρωση της επέκτασης των δικτύων ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Ιάρδανου και Βώλακος, το θεματικό πάρκο Ξυστρή, την ανάπλαση των οδών Υψηλάντου και Χαριλάου, αναπλάσεις σε 5 τοπικά διαμερίσματα της Δ.Ε Ωλένης ( Καράτουλα, Χειμαδιό, Γούμερο, Μουζάκι, Μαγούλα). Η αποκατάσταση των παλαιών ΧΑΔΑ σε Πύργο, Ιάρδανο, Ωλένη και Βώλακα, και άλλα μικρότερα έργα ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρω.

Τόνισε δε πως προτεραιότητα έχει η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και ο προϋπολογισμός διασφαλίζει μεταξύ άλλων, ότι θα συνεχισθεί η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις δεκάδες οικογένειες της πόλης μέσα από τις πρότυπες κοινωνικές δομές, ότι ο Δήμος Πύργου θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εργαζόμενη μητέρα με το δίκτυο των 5 παιδικών Δημοτικών Σταθμών, ότι θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των συμπολιτών για ένα καθαρό, λειτουργικό και ανθρώπινο Πύργο.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ