LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|12
2019
07:02

Ηλεία: Η "Ζηνοβία" είναι εδώ...

Αρκετό κρύο από σήμερα φέρνει η "Ζηνοβία" στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10-11οC στα πεδινά, ενώ στα ορεινά τους 4οC με την αίσθηση ψύχους πολύ χαμηλότερα.

Τοπικά στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, χιόνια στα ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των βοριάδων. Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες, στη Χαλκιδική στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, στο Νότιο Ιόνιο και τη Νότια Πελοπόννησο και χιόνια αρχικά στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο 28Δεκεμβρίου 2019.Μετά το μεσημέρι βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και τη Χαλκιδική, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τους τμήματα, το βράδυ στα ημιορεινά και τη νύχτα προς Κυριακή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 8 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από -2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 12 στα νησιά του Ιονίου, από 2 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι έως το βράδυ σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ στην Κρήτη, και Δωδεκάνησα θα πνέουν σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά , περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ημιορεινά, ενώ τη νύχτα προς Κυριακή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι, ενώ στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με εντάσεις έως 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρο χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακά έως 6 μποφόρ.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ