LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|12
2018
07:01

Ηλεία: Έρχεται ο "Ραφαήλ" - Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

 Μια αρκετά κρύα εβδομάδα ξεκινά στην Ηλεία απο σήμερα, που αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις να συνοδευτεί με έντονα καιρικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 8οC στα πεδινά και τους 4οC στα ορεινά σήμερα Δευτέρα. Βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του έτους, ενώ το βράδυ είναι πιθανό να δούμε χιονόνερο ή χιόνι να πέφτει στα ορεινά της Ηλείας.

 Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Αρκετό κρύο και φαινόμενα περιμένουμε και τη δεύτερη ημέρα της παρουσιας της κακοκαιρίας "Ραφαήλ" όμως με την έλευση της "Σοφίας" από την Πέμπτη δεν αποκλείεται να δούμε μαζί με τη μεγαλύτερη βουτιά του υδραργύρου και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές του νομού, ίσως και στα παραλιακά τμήματα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογεματινές ώρες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου τα φαινόμενα θα είναι γενικά πολύ περιορισμένα, ωστόσο είναι πιθανό κατά τόπους να εκδηλωθεί χιονόνερο ή χιονόπτωση. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα ενταθούν σημαντικά, ενώ προς το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 11, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 4 έως 11 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση μέχρι το βράδυ σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση μέχρι το βράδυ στα 7 με 8 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με σταδιακή ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ πάντως στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινές περιοχές κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πρωτοχρονιά δεν αποκλείεται να χιονίσει σε όλα τα ημιορεινά τμήματα με υψόμετρο έως 500 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά το βράδυ θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς, ενώ στα βόρεια του νομού θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα για χιονόνερο κατά περιόδους στην πόλη και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί μέτριοι και από το μεσημέρι και μετά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ