Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του "Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013"

Με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού εργαστηρίου «[Εικ] αστικές παρεμβάσεις: αναβιώνοντας μια διαδρομή» και με μια υπαίθρια συναυλία τοπικών
συγκροτημάτων  «έκλεισαν» το περασμένο Σάββατο οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης «Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013», που διοργάνωσε η ομάδα του Architecture for Humanity, Athens.

Οι φοιτητές του εργαστηρίου για πέντε ημέρες ανέπτυξαν τις σκέψεις τους γύρω από τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης άστεως και υπαίθρου, έχοντας ως εργαλείο τους την σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο- Αρχ. Ολυμπία. Το ενδιαφέρον το φοιτητών προσέλκυσε όχι μόνο η ίδια η διαδρομή, αλλά κυρίως το φυσικό τοπίο γύρω από αυτή (αποξηραμένο τοπίο της Λίμνης Μουριάς, ο ποταμός Ενιπέας κτλ). Οι ήπιες παρεμβάσεις που πρότειναν είχαν ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του τοπίου της Ηλείας στο οποίο πρωτεύοντα ρόλο κατέχει η ανάδειξη του φυσικού τοπίου και η αναβίωση του αγροτοβιομηχανικού παρελθόντος.  
Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στη συναυλία, που δόθηκε σε ένα φυσικό περιβάλλον στο κέντρο της πόλης, το Επαρχείο. Στη συναυλία πήραν μέρος τα τοπικά συγκροτήματα: Μicky 'n Mallory (rock), Bande a Part (blues), The Baguettes(surf), ο dj Electric Looser (bluebeatinmysoul.blogspot.gr) και πλαισιώθηκε από εντυπωσιακά ακροβατικά με πανιά πάνω στα δέντρα. Δυστυχώς οι djs Johnny Kintz, Daio, Tony Dope (Pure Flow productions) που ήταν προγραμματισμένοι να παίξουν δεν εμφανίστηκαν, αφού η συναυλία διεκόπη από την αστυνομία κατόπιν καταγγελίας για τον ήχο.

Η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013» που διήρκησε από 16-25 Μαΐου, πλαισιώθηκε από τις εξής παράλληλες δράσεις: Θεατρική παράσταση: «Πύργος. Είμαι ακόμα εδώ!» από την ομάδα Ad Hoc, Καλλιτεχνική δράση δημοτικών σχολείων με θέμα «Φαντάσου την αυλή του Σχολείου σου», πενθήμερο αρχιτεκτονικό εργαστήριο: «[Εικ]αστικές παρεμβάσεις: Αναβιώνοντας μια διαδρομή», 4ήμερο διαλέξεων, Ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της Αμαλιάδας, Συναυλία.

Τα μέλη του Architecture for Humanity, Athens δήλωσαν ικανοποιημένα από την αποδοχή του κόσμου και ευχαρίστησαν συντελεστές, χορηγούς, εθελοντές και ιδιαίτερα τους φοιτητές από το ΤΕΙ Μουσειολογίας για την βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ