Πύργος: Διαγωνισμός πειραμάτων για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών 2014

Σήμερα στο ΕΚΦΕ Ηλείας στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου - Θα συμμετέχουν μαθητές λυκείων από το Καράτουλα, τα Λεχαινά, το Πελόπιο, την Αμαλιάδα και τον Πύργο

Διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, στο πλαίσιο της 12ης  Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2014 θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί (9 με 1 το μεσημέρι) από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηλείας που λειτουργεί στους χώρους του 4ου Γυμνασίου Πύργου.

Από το διαγωνισμό πειραμάτων στη Φυσική, τη Χημεία και την Βιολογία θα επιλεχθεί και η ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών 2014.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1997. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Σήμερα έτσι όπως διδάσκονται τα μαθήματα της Φυσική, Χημείας και Βιολογίας στα σχολεία και ιδίως στα Λύκεια ευνοείται η αποστήθιση, δεν καλλιεργείται η κριτική ικανότητα των μαθητών και χάνεται η ομορφιά των μαθημάτων αυτών που είναι κατ’ εξοχήν πειραματικά.
Στο   διαγωνισμό που γίνεται στο νομό μας συμμετέχουν τα Γενικά Λύκεια Καράτουλα , Λεχαινών , Πελοπίου, το 1ο  Αμαλιάδας και το 4ο Πύργου. Η τριμελής ομάδα του Λυκείου που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα διαγωνιστεί στο Πανελλήνιο διαγωνισμό στην Αθήνα  στις 18 Ιανουαρίου 2014.

Στην τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στην Αθήνα  την περίοδο από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου  2014. Φέτος είναι ιδιαίτερη η τιμή για την Ελλάδα γιατί φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών. Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα οι μαθητές διαγωνίζονται σε  πρακτικά και όχι σε θεωρητικά θέματα και αυτά είναι η επίλυση δύο προβλημάτων με τη διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων και τη χρήση πειραματικής διάταξης.

Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ηλείας κ. Ηλίας Καλογήρου, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους στηρίζουν τις προσπάθειες του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών της Ηλείας και συγκεκριμένα τον Δ/ντη  κ. Γιώργο Κομιώτη και την Υποδιευθύντρια κ. Μαρία Μπαντούνα του 4ου Γυμνασίου Πύργου για τη φιλοξενία, το Δ/ντή του 4ου ΓΕΛ Πύργου κ. Κων/νο Λιατσή για την υλική υποστήριξη,  τους συνεργάτες του κ. Ελένη Νίκα και κ. Σοφία Δηητροπούλου Βιολόγους του 4ου Γυμνασίου, κ. Μαρία Μπίρμπα Φυσικό του 1ου ΓΕΛ Πύργου, κ. Γιώργο Φλίγκο, Χημικό του ΓΕΛ Βάρδας, κ. Νίκο Χαραλαμπάκη, Χημικό  του Γυμν. Μακρισίων και φυσικά τα συμμετέχοντα σχολεία με τους υπεύθυνους καθηγητές, γιατί χωρίς τη πολύτιμη βοήθεια τους δεν θα γινόταν ο διαγωνισμός αυτός που η εμπειρία του θα είναι επένδυση ζωής για τους συμμετέχοντες μαθητές.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

https://www.facebook.com/sotiris.vendras

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM