Με 153 "Ναι" ψηφίστηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014

Με 153 υπέρ, 142 κατά και ένα «παρών» πέρασε ο προύπολογισμός - Aπών ο Αρης Σπηλιωτόπουλος - Εστειλε επιστολή αλλά δεν προσμετρήθηκε η ψήφος του - «Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης

Με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η πενθήμερη συζήτησή του στη Βουλή η οποία χαρακτηρίστηκε από τα άδεια έδρανα και τους χαμηλούς σχετικά τόνους.

Σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2014 και αντιστοίχως σύσσωμη η Αντιπολίτευση τον καταψήφισε. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός έλαβε 153 θετικές ψήφους και 142 αρνητικές, αλλά και ένα «παρών», ενώ απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές.

Συγκεκριμένα, από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολική ψήφο η οποία ωστόσο δεν προσμετρήθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρισκόταν στις ΗΠΑ όπου συμμετείχε σε διεργασίες του ΝΑΤΟ. Φυσικά, απόντες ήταν και οι τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Μόνη έκπληξη της ψηφοφορίας το «παρών» του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος είχε διαγραφεί από την ΚΟ της ΝΔ. Η κίνησή του αυτή μεταφράζεται και ως ένα βήμα που ίσως τον φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή του στην ΚΟ της ΝΔ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος της Βουλής τόνισε πως ο προϋπολογισμός που ψηφίσθηκε «είναι ένας προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής και ελπίδας. Η ψήφισή του είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα».

Σαμαράς σε Τσίπρα: Εχετε ιδεοληψίες, δεν παράγετε πολιτική, παράγετε φανατισμό

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από τη βήμα της Βουλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. «Οταν ψηφίζαμε πέρυσι τον προϋπολογισμό αμφισβητούσατε ότι θα πάρουμε τη δόση και την πήραμε... Λέγατε ότι δε θα ανακεφαλαιοποιήθούν οι τράπεζες... ότι η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη... Φέτος ήρθατε και μας είπατε τα ίδια. Είστε πολύ προβλέψιμοι γιατί δεν έχετε πολιτική, είστε ιδεοληψίες. Δεν παράγετε πολιτική, παράγετε φανατισμό».  «Σας ενόχλησε πολύ που σημειώνονται επιτυχίες, ακούτε τη λέξη επιτυχία και κάτι παθαίνετε» συνέχισε ο πρωθυπουργός ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για αθεράπευτο λαϊκισμό.  «Σας χαροποιούσε το Grexit, ενώ τώρα στεναχωριέστε για το Grecovery, σας στεναχωρεί που αλλάξαμε πορεία στο καράβι», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός, πάντως, έκανε λόγο για  μεγάλες ανατροπές από την ψήφιση του προϋπολογισμού το 2013 και για μεγαλύτερες ανατροπές που θα έρθουν από την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.«Η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά για να βγάλει τις ανάγκες της μετά από πολλά χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Προσπαθώντας να κρατήσετε την Ελλάδα στο ερυώ, κατασχέσατε τα ευρώ των Ελλήνων

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση σημειώνοντας πως «ποτέ η χώρα τα τελευταία 60 χρόνια δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση όσο βρίσκεται τώρα, το μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην Ιστορία ως μία τραγωδία, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «προσπαθώντας να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ κατασχέσατε τα ευρώ και την περιουσία των Ελλήνων».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική για τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα των πλειστηριασμών , υποστηρίζοντας ότι τα κερδοσκοπικά funds θα αλώσουν τελικά το ίδιο το τραπεζικό σύστημα: «Και τότε θα ξαναξυπνήσει ο εφιάλτης της Κύπρου, και ο νοών νοείτω», είπε εκτιμώντας ότι «οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα».

Επίσης, στην τοποθέτησή του περιέγραψε την «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», μίλησε για πενταετία ανόρθωσης και ανάκαμψης της χώρας, η οποία θα διαδεχθεί την πενταετία της πτώσης και της καταστροφής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ