LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|12
2023
09:14

“Ανοίξτε Αστυνομία…” - Πως οι ληστές παραπλάνησαν τους αλλοδαπούς εργάτες γης στην Κυλλήνη

Την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις ΡΟΜΑ και ο ένας υπήκοος Βουλγαρίας που κατηγορούνται για τη διάπραξη ληστειών στις 26 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου στις περιοχές της Γαστούνης και της Κυλλήνης. Τρία άτομα ακόμα αναζητούνται από τις Αρχές και εκτιμάται πως επέστρεψαν στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους στην Κόρινθο, από όπου είχαν έρθει και προσωρινά κατοικούσαν στη Γαστούνη.

Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες που είναι ΡΟΜΑ, φέρονται να εμπλέκονται και στις πέντε ληστείες που έχουν καταγραφεί (στην περίπτωση των δύο περιστατικών της 26ης Νοεμβρίου, καταγράφεται ως μια ληστεία σε δύο άτομα που διαμένουν σε κατάλυμα που τους χωρίζει μια μεσοτοιχία)

Οι άλλοι τρεις φέρονται να εμπλέκονται - μαζί με τους δύο πρώτους - στις ληστείες που έγιναν τη νύχτα της 12ης προς τη 13η Δεκεμβρίου στην Διασπορά Κυλλήνης και τη Γαστούνη.

Στην περίπτωση της Διασποράς έφτασαν έξω από το κατάλυμα των αλλοδαπών εργατών γης και άρχισαν να τους καλούν να ανοίξουν την πόρτα, λέγοντας πως είναι αστυνομικοί και πως πήγαν για έλεγχο. Οι αλλοδαποί εργάτες δεν περίμεναν πως θα γινόταν κάτι τέτοιο τα μεσάνυχτα, ξαφνιάστηκαν και όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ληστές αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι ληστές να τους χτυπήσουν και να στείλουν τους τρεις εξ αυτών στο νοσοκομείο.

Η δεύτερη περίπτωση ληστείας ήταν ένας πεζός ημεδαπός που συνάντησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Γαστούνη, ο οποίος επέστρεφε από επίσκεψη σε εορτάζοντα (ήταν η γιορτή του Αγ. Σπυρίδωνος) και τον απείλησαν με μαχαίρι για να του πάρουν το ποσό των 45 ευρώ που είχε στις τσέπες του .

Η τρίτη το ίδιο βράδυ ήταν σε βάρος αλλοδαπού εργάτη γης που διέμενε στα περίχωρα της Γαστούνης. Του επιτέθηκαν με μαχαίρια μέσα στο σπίτι του, τον χτύπησαν και του πήραν το ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι πέντε συλληφθέντες όπου σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor