Στη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑ Πηνειού ή στην αναστολή λειτουργία της θα προχωρήσει ο Δήμος Πηνειού, εξ’ αιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που δεν επιτρέπουν τη βιωσιμότητά της. Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ανδρέα Διαμαντόπουλο.
Ο κ. Καστρινός έκανε λόγο για πολλά σημαντικά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου, όπως την έλλειψη προσωπικού, τη μην κατάθεση ισολογισμών από το 2021, κ.α. ενημερώνοντας πως αναμένεται η έκθεση των ορκωτών λογιστών για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.
«Το επόμενο διάστημα, θα μας δοθούν οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για να προχωρήσουμε είτε στη λύση και εκκαθάριση είτε στην αναστολή λειτουργίας της έτσι ώστε να μεταφέρουμε όλη τη διαδικασία εξυπηρέτησης για την ύδρευση και αποχέτευση στο Δήμο μας, δημιουργώντας το ανάλογο τμήμα, όπως υπήρχε παλιά… Ήταν λάθος η ίδρυση της ΔΕΥΑ και θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι, όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία, αν δεν είναι πλήρως στελεχωμένη, πλήρως καταξιωμένη και καταρτισμένη δεν θα πρέπει να προχωράμε στη ίδρυσή της».
Θα εκδοθούν δύο λογαριασμοί
Ο Δήμαρχος Πηνειού απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες του δήμου να είναι συνεπείς προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις αλλά και τις συμβάσεις τους για την κατοχή μετρητών και ενημέρωσε πως για την καλύτερη λειτουργία το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν δύο λογαριασμοί της ΔΕΥΑ.
« Το προσεχές διάστημα θα βγούνε, κατ’ εκτίμηση, δύο λογαριασμοί της ΔΕΥΑ για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Γιατί, καλό θα είναι ότι όταν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα να υπάρχει ένα οικονομικό απόθεμα για τις υποχρεώσεις της υπηρεσία και τις ενδεχόμενες αγωγές που λαμβάνουμε κατά καιρούς από κάποια προβληματική διαχείριση των μη πληρωμών. Ζητάω την στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια να είμαστε οικονομικά υγιείς, να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, και την κατανόησή του να αντιληφθεί ότι αν κάτι δεν πήγαινε καλά πρέπει να διορθωθεί… Είναι πολλά τα προβλήματα της ΔΕΥΑ, προφανώς από λάθος κινήσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής που δεν πίστεψαν ότι θα τα βρούμε μπροστά μας» κατέληξε ο κ. Καστρινός.
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ. Διαμαντόπουλου τονίζοντας τα σημαντικά διαχειριστικά προβλήματα της εταιρείας που δεν της επιτρέπουν να «σταθεί» λειτουργικά. «Είμαστε σε διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης και μέχρι τότε το νερό θα είναι στη σωστή ποσότητα και ποιότητα» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πηνειού.

























