Η ριζική αλλαγή της εικόνας στην είσοδο του Πύργου μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, μέσα από μια μεγαλόπνοη μελέτη ανάπλασης και αναβάθμισης της οδού Πατρών, που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει μια περιοχή η οποία εδώ και δεκαετίες παραμένει παραμελημένη και δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα μιας πρωτεύουσας νομού.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, τονίζει στο ilialive.gr ότι ήδη εκπονείται ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση ολόκληρου του άξονα της οδού Πατρών, από την είσοδο της πόλης έως και το κέντρο αυτής. «Ως Δήμος συνεχίζουμε με μια μελέτη ανάπλασης και αναβάθμισης όλου του μήκους της οδού Πατρών, από την είσοδο της πόλης μέχρι και το κέντρο με στόχο να δημιουργηθεί μια σύγχρονη και λειτουργική είσοδος που θα αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα της πόλης μας» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τμήμα από τα φανάρια της Φιλοθέης έως το Δημοτικό Στάδιο ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον Δήμο να επιδιώκει τη συνεργασία και συμβολή της Περιφέρειας για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Η μελέτη του Δήμου θα εκτείνεται μέχρι την οδό Ζακύνθου, στο ύψος των Ωνασείων Σχολείων, καλύπτοντας ουσιαστικά όλο το βασικό οδικό μέτωπο που οδηγεί στο κέντρο του Πύργου.
«Η μελέτη εκπονείται ήδη. Είμαστε στη διαδικασία καταγραφή της τοπογραφικών. Θα την ωριμάσουμε, θα δούμε το συνολικό κόστος όπως και πού θα μπορέσουμε να την εντάξουμε χρηματοδοτικά».
Κατασκευή κυκλικού κόσμου τριπλής κατεύθυνσης στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου Πύργου
Σημαντικό σημείο της μελέτης αποτελεί η κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου τριπλής κατεύθυνσης στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, μια παρέμβαση που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια στην περιοχή. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, «η ανάγκη δημιουργίας του κόμβου προέκυψε εξαιτίας των συχνών τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται στην περιοχή, ιδιαίτερα για όσους κατευθύνονται προς το Στάδιο, το Σωσίπολις και τα γύρω καταστήματα Θα είναι κόμβος τριπλής κατεύθυνσης, έργο που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την είσοδο της πόλης του Πύργου, ενώ παράλληλα θα μειώσει και τα τροχαία ατυχήματα», σημειώνει ο κ. Παναγόπουλος
Η παρέμβαση, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σε αισθητικές αλλαγές. Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος, «δεν είναι μια απλή ανάπλαση. Θα λύσει διάφορα προβλήματα» καθώς πρόκειται για ένα σύνθετο έργο υποδομών πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται υπογειοποίηση δικτύων, έργα συλλογής ομβρίων υδάτων, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και συνολική αναβάθμιση των υποδομών.



























