Η κίνηση της Tesla ακολουθεί την πορεία που ξεκίνησε το ανανεωμένο Model Y Juniper, το οποίο πρώτα είδε τις αλλαγές στην κινεζική αγορά που πλέον επεκτείνονται και στο μοντέλο που πωλείται στην Ευρώπη.
Η ιστορία του μοχλού φλας στην Tesla δεν είναι νέα. Με την ανανέωση των Model S και Model X το 2021, η εταιρεία παρουσίασε το τιμόνι τύπου yoke και κατάργησε τον παραδοσιακό μοχλό φλας, προτιμώντας διακόπτες αφής για τις βασικές λειτουργίες.

Η πίεση ήταν μεγαλύτερη στην περίπτωση του Model 3. Οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί ασφαλείας, όπως ο Euro NCAP, έχουν επισημάνει ότι η χρήση διακοπτών αφής ή οθονών για κρίσιμες λειτουργίες, όπως τα φλας, μπορεί να μειώσει την ασφάλεια, αναγκάζοντας την Tesla να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Έτσι, αποφασίστηκε η επιστροφή του μοχλού φλας στην Κίνα τον Αύγουστο, με δυνατότητα προσαρμογής στα νέα Model 3 των υφιστάμενων πελατών.





























