Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών στο Μνημείο Ηρώων. Οι τελευταίες «πινελιές» ξεκίνησαν να μπαίνουν από χθες με τη φύτευση θάμνων και λουλουδιών για την τελική διαμόρφωση του χώρου πρασίνου. Όλες οι τεχνικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και ο χώρος θα είναι πανέτοιμος να παραδοθεί στους πολίτες του Πύργου, ενώ ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα γίνει μετά από πολλά χρόνια η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.
Επί ποδός είναι από χθες η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πύργου, καταβάλλοντας τιτάνιες και αποτελεσματικές προσπάθειες. Ήδη οι πρώτες εικόνες «έκλεψαν» τις εντυπώσεις. Με συνολικό αριθμό 850 πολυετών φυτών, θάμνων, λουλουδιών και αρωματικών, ο χώρος αλλάζει ριζικά και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να δικαιώσει την αναμονή.
Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η τοποθέτηση γκαζόν, ωστόσο η Υπηρεσία προχώρησε σε πιο φιλική για το περιβάλλον και κατά πολύ λιγότερο ενεργοβόρα λύση με την επιλογή συγκεκριμένων θάμνων, που μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχει πλήρη φυτοκάλυψη του χώρου. Ανάμεσα στις «γραμμές» των φυτών τοποθετείται χαλίκι σε γήινη απόχρωση, που δίνει έμφαση στα φυτά και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη ζιζανίων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί το σύστημα αυτόματου ποτίσματος και αργότερα θα φυτευτούν δέντρα, τέτοια ώστε να μην κρύβουν την θέα του Μνημείου.



























